Virgil Musta, după deschiderea şcolilor: Infectările o să crească peste tot. Care sunt singurele metode de prevenţie

| 14 sep, 22:10

Şeful secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului "VIctor Babeş" din Timişoara, Virgil Musta, avertizează că, după începerea şcolilor, cazurilor de infectări cu noul coronavirus vor creşte, la fel ca şi alte ţări, însă important este ca noi românii să respectăm metodele de protecţie împotriva îmbolnăvirilor.

"Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri, cazurile atrag şi un număr mare de forme severe şi procente care mor. Statistica arată în toată lumea că din totalitatea cazurilor 10% sunt severe şi 4% mor. (...) Nu putem să oprim pandemia, aşa pare. Noi trebuie să fim conştienţi că singurele metode care previn îmbolnăvirea este purtarea măştii şi distanţarea.Trebuie să respectăm măsurile şi să rezistăm până la un vaccin eficient. Să ne imunizăm şi să nu mai fie riscul de infectare care acum e foarte mare în comunitatea noastră şi în alte ţări" , a declarat dr. VIrgil Musta la România TV.

Citeşte şi Medicul Virgil Musta: "Secţiile ATI sunt pline şi nu ne permit să avem foarte multe cazuri noi"

Medicul susţine că după deschiderea şcolilor va creşte numărul de cazuri de infectare cu coronavirus.

Acesta a precizat că s-a întâmplat acest lucru în toate ţările care au dat drumul şcolilor.

"O să crească peste tot, în toate ţările unde s-au deschis şcolile a crescut numărul de infectări. Sunt mulţi factori de care depind, cum ne organizăm, cum înţelegem să prevenim şi toate acestea au rol în creşterea numărului de cazuri în contextul deschiderii şcolii", a declarat Musta.

Citeşte şi Medic infecţionist: Urmările deschiderii şcolilor se vor vedea de la 1 octombrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ