Medic infecţionist: Urmările deschiderii şcolilor se vor vedea de la 1 octombrie

| 12 sep, 10:41

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", afirmă că deschiderea şcolilor nu va duce la apariţia imediată a unui număr mai mare de infectări cu noul coronavirus, urmările vor fi văzute după data de 1 octombrie.

”Abia la 1 octombrie vom vedea o evoluție a numărului de noi cazuri. E nevoie să treacă o anumită perioadă ca virusul să poată arăta primele semne. În plus, dacă regulile de protecție vor fi respectate este foarte posibil să nu ne confruntăm cu o explozie a infectărilor”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Wall-Street.ro.

Conform bilanţul prezentat vineri, 11 septembrie, de către Grupul de Comunicare Strategică, în România s-au înregistrat peste 100.000 de cazuri de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

”Modul în care noi calculăm și raportăm numărul de cazuri de coronavirus este orientativ. Folosim această modalitate pentru a avea datele pe hârtie. Importante sunt cazurile active, dar și pacienții internați la ATI, care reprezintă indicativul gravității situației în care România se află”, a adăugat dr. Marinescu.

Citeşte şi Mihai Craiu: Creşterea îmbolnăvirilor noi de COVID-19 poate duce la apariţia a 47 cazuri extrem de grave la copii

Cu toate acestea, medicul menționează că România a reușit să mențină un echilibru în ceea ce privește secțiile de Terapie Intensivă, deoarece numărul pacienților internați rămâne sub 500.

Citeşte şi Situaţie din ce în ce mai gravă în Europa: Spania şi Franţa anunţă infectări record

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ