Medicul Virgil Musta: "Secţiile ATI sunt pline şi nu ne permit să avem foarte multe cazuri noi"

| 10 sep, 22:31

Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase în cadrul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, recomandă şcoala online acolo unde elevii au în familie persoane cu comorbidităţi, care nu pot fi izolate.

"Eu cred ca trebuie sa fim echilibraţi. Avem un invatamant puternic si niste copii invatati. O societate solida se bazeaza pe multă cunoastere. Pe de altă parte, trebuie sa asiguram securitatea copiilor şi a familiilor acestora.

Eu am propus ca scoala sa inceapa după anumite reguli, într-un parteneriat între şcoala, profesori, elevi si parintii. Fiecare are anumite responsabilităţi astfel încât împreună să depăşim acest moment.

Citeşte şi Dr. Mihai Craiu: "Nu există niciun loc în România în care riscul de COVID-19 să fie ZERO. Niciunde"

Peste tot in lume, in tari in care a inceput deja scoala, numărul de cazuri a crescut. La noi deja toate sectiile de terapie intensiva sunt pline şi nu ne putem permite sa avem foarte multe cazuri noi.

Responsabilitatea in aceasta problema aparţine familiei. Acolo unde exista parinti sau bunici care nu pot fi izolaţi şi au comorbiditati, as recomanda scoala online, cel putin o perioada. Nu copiii reprezinta riscul principal. Problema mare este la pariniti si bunici. Decizia este a parintilor: daca trimit copilul la scoala sau face scoala online", a declarat medicul Virgil Musta la România TV.

Citeşte şi Dr. Virgil Musta: Există risc de infectare la alegerile locale, dacă nu se respectă măsurile de prevenţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ