Dr. Virgil Musta: Există risc de infectare la alegerile locale, dacă nu se respectă măsurile de prevenţie

| 03 sep, 09:48

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta, avertizează că, dacă nu vor fi respectate măsurile de prevenţie, există risc de infectare cu noul coronavirus la alegerile locale din 27 septembrie, subliind că încăperile trebuie să fie foarte bine aerisite, după care dezinfectate.

Virgil Musta susține că cel mai bun remediu pentru a evita răspândirea virusului este respectarea celor trei reguli de aur.

„Din cauză că pandemia este încă pe pantă ascendentă, există riscul ca numărul de cazuri să se înmulțească în progresie geometrică dacă nu se înțelege că e foarte important de a preveni răspândirea bolii prin respectarea cu strictețe a totutor mijloacelor de prevenție, în special a celor trei reguli de aur pe care le știe deja toată lumea.

În ceea ce privește alegerile, există risc de infectare dacă nu se respectă regulile de distanțare socială, aglomerație prea mare la urnele de vot, dacă nu se poartă măști, altfel riscul este minim. Încăperile trebuie să fie bine aerisite, după care dezinfectate cu substanțele cunoscute", a declarat Virgil Musta pentru Antena3.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii a dat primele date despre rata de imunizare a românilor

În privinţa începerii anului şcolar, care va pune presiune pe sistemul sanitar prin apariţia de noi cazuri de îmbolnăviri, medicul infecţionist afirmă că elevii trebuie să meargă la cursuri, cu respectarea regulilor de prevenţie.

"Sunt de părere că școlile trebuie să înceapă. Evident, totul trebuie să se desfășoare în conformitate cu situațiile din teritoriu. E inutil să amintesc că acolo unde cazurile la nivel de localitate sunt masive, elevii nu trebuie să meargă la școală, însă părerea mea este că nu trebuie să ne ferim să îi trimitem la cursuri acolo unde se poate. Ghidul întocmit în aceste zile de către autorități trebuie urmat, pentru că respectarea regulilor s-a dovedit mereu un drum corect. Ne aflăm într-o perioadă de relaxare, iar acest lucru s-a văzut în creșterea numărului de cazuri la nivel național, dar nu trebuie să ne speriem. Respectăm indicațiile și ajungem la rezultatul dorit. Avem exemplele statelor occidentale unde s-a început școala. Cred că elevii din România pot urma regulile fără probleme. Vorbim aici de distanțare socială, de igiena impusă", a subliniat dr. Virgil Musta.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: Elevul nu are voie să se plimbe prin bănci. Unde s-a aşezat acolo stă până la sfârşitul semestrului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ