Ministrul Sănătăţii a dat primele date despre rata de imunizare a românilor

| 02 sep, 13:56

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că aproape 4% din populaţia ţării a dezvoltat imunitate la virusul COVID-19, valoare fiind în creştere faţă de situaţia din vară, de doar 2%.

"Dintre cele 12.901 de seruri reziduale, la nivel de INSP, 7.832 au fost lucrate, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rată de imunizare de 3,86%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent. In contextul acestei pandemii ca să o putem limita se presupunea o trecere prin boală a 50-60% din populaţia ţării, dar, după cum ştim, avem studii în desfăşurare care ne arată că o parte din populaţie pot face anticorpi într-un titlu mare, o altă parte într-un titlu mic şi alţii nu fac anticorpi de loc la trecerea prin boală", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Europa FM.

Datele furnizate în vară de către Institutul de Sănătate Publică indicau o rată de imunizare de 2%, fiind prelevate seruri provenite de la 4.000 de persoane.

Citeşte şi Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie despre coronavirus: Imunizarea pe cale naturală ar dura circa 15 ani

Nelu Tătaru a mai afirmat că Ministerul Sănătăţii are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro doar pentru testări în următoarele cinci luni.

În privinţa sumelor necesare pentru tratamentul bolnavilor şi achiziţiile pentru spitalele suport-COVID, ministrul a răspuns: "Suntem în continuare în evaluare lor pentru că sunt încă în derulare".

În primele şapte luni ale anului Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care se plătesc serviciile medicale acordate bolnavilor de COVID-19, a avut un deficit de peste 1,7 miliarde de lei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ