Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie despre coronavirus: Imunizarea pe cale naturală ar dura circa 15 ani

| 21 aug, 10:34

Preşedintele Societăţii de Microbiologie din România, Alexandru Rafila, a declarat că virusul COVID-19 nu va dispărea nici după al doilea val de infectări şi că va trebui să ne obişnuim să trăim cu el "în anii următori", singura cale de imunizare fiind cea oferită de un vaccin.

"Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori. Probabil că aici o să se repete ce s-a întâmplat în starea de urgență și, mai ales, după starea de urgență. Oamenii trebuie să înțeleagă că se va trăi cu acest virus și în anii următori, chiar dacă va apărea un vaccin. Vaccinul va opri transmiterea, dar boala va reapărea. Vor apărea focare ici, colo, dar sigur, noi ne vom întoarce la o viață normală sau cvasi-normală. Fără mască, nu asta este problema, dar doar dacă va apărea un vaccin eficace și sigur, bineînțeles", a declarat Alexandru Rafilă la Digi24.

Citeşte şi Coronavirusul se transmite mai greu în România: Un bolnav infectează doar un singur om mai departe

El a făcut un calcul privind eficiența unui vaccin în fața imunizării naturale, prin contractarea bolii, așa-numita „imunizare de turmă”. Datele preliminare ale studiului de prevalență privind gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României arată că între 2% și 2,5% din români au trecut prin boală, a explicat Rafila.

În cifre, acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul, de aproape șapte ori mai mult decât cazurile înregistrate oficial, 75.000. La un ritm de îmbolnăvire de 500.000 de oameni la șase luni, de când România se confruntă cu coronavirusul, respectiv un milion de cazuri pe an, Alexandru Rafila a arătat că ar dura circa 15 ani până când măcar trei sferturi din populația României să se imunizeze pe cale naturală, astfel încât să oprească răspândirea virusului.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: "Dacă se respectau regulile după 15 mai nu am fi ajuns la o a doua cocoaşă a epidemiei"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ