Ministrul Educaţiei: Elevul nu are voie să se plimbe prin bănci. Unde s-a aşezat acolo stă până la sfârşitul semestrului

| 03 sep, 09:33

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat regulile pe care elevii trebuie să le respecte, pe lângă distanţarea fizică, purtarea măştii şi spălarea sau igieniezarea mâinilor. Alte schimbări ţin şi de felul în care se petrec cursurile şi unde.

Din cauza epidemiei de coronavirus, laboratoarele din şcoli nu vor putea fi frecventate de mai multe clase în acest an şcolar, ci doar de o singură grupă de elevi.

"Normele sanitare prevăd că aceste laboratoare să fie evitate. Școala trebuie să se organizeze în așa fel încât o sală de curs înseamnă, de fapt, o clasă de elevi. Deci nu au voie elevii să se plimbe prin mai multe clase, chiar și în bănci deci dacă sunt elevă în clasa X și din prima zi de școală m-am așezat în banca a treia de la fereastră, acolo voi sta până se sfârșește semestrul întâi”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, potrivit RomâniaTV.net.

Citeşte şi Ghidurile oficiale pentru începerea anului şcolar au fost publicate. Ce prevăd pentru fiecare tip de învăţământ

Printre regulile care trebuie respectate în şcoli se numără şi păstrarea componenţei grupelor/claselor. Mutarea dintr-o clasă sau grupă se va face diar ăn situaţii justificate.

Deplasarea elevilor în interiorul instituției trebuie limitată prin alocarea unei săli de clasă unei clase de elevi, iar profesorii vor schimba sala de predare. Principiul de urmat este “1 clasă de elevi = 1 sală de clasă”;

Locurile din clasă trebuie să fie fixe; după aranjarea elevilor în bănci, aceștia nu vor mai schimba locurile între ei pe toată perioada cursurilor. Vor fi limitate deplasările în clasă, pe cât posibil.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: Şcolile sunt pregătite pentru noul an şcolar în proporţie de 80%

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ