BILANŢ CORONAVIRUS 14 SEPTEMBRIE: Sub 1.000 de infectări la o treime din numărul testelor

| 14 sep, 14:00

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost diagnosticate 692 de noi îmbolnăviri cu virusul COVID-19, cele mai multe provenind din Bucureşti, la o treime din numărul total de teste efectuate în timpul săptămânii.

Municipiul Bucureşti a fost urmat, la numărul de cazuri noi, de judeţul Iaşi (41) şi judeţul Vâlcea (37).

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 22 de decese, 14 bărbaţi şi 8 femei, ale unor pacienţi internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citeşte şi Medic infecţionist despre numărul mic de infectări: "Este un număr fals descrescător"

21 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În spitalele suport COVID se află înternate, în prezent, 7.134 de pacienti, dintre care 456 sunt în secţiile de Terapie Intensivă (ATI).

Au fost efectuate 7331 în ultimele 24 de ore, 4.854 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.477 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.847 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.878 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 36.711 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane.

Citeşte şi Medic infecţionist: Urmările deschiderii şcolilor se vor vedea de la 1 octombrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ