Klaus Iohannis, înainte de plecarea la Consiliul European: Turcia trebuie ajutată de țările UE în problema refugiaților

| 17 mar, 14:00

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de plecarea la Consiliul European, de la Bruxelles, că Turcia trebuie ajutată de toate țările UE în problema refugiaților, dar relocarea extracomunitarilor trebuie să rămână o chestiune cu caracter voluntar.

”Suntem de părere ca Turcia trebuie ajutată pentru a-și îndeplini rolul pe care și l-a asumat, acela de a opri fluxul migraționist, în special spre Grecia. Aceste măsuri au fost propuse în summit-ul de săptămâna trecută. Măsurile se referă la felul în care migranții vor fi retrimiși în Turcia și vor fi luați din Turcia și aduși în țările din UE într-un proces mult mai bine controlat decât fluxul pe care l-am văzut în decursul ultimului an. Pentru a îndeplini această sarcină, Turcia a solicitat o majorare a ajutorului financiar din partea UE”, a declarat Iohannis.

”România agreează aceste măsuri, dar cu repectarea legislației europene în materie și cu respectarea caracterului voluntar al relocării, a preluării migranților din Turcia și relocarea lor într-o țară din UE. Aceste chestiuni vor duce la discuții, pentru că există un mecanism obligatoriu, hotărât anul trecut în JAI. Acest mecanism va fi parțial aplicat și pentru a aduce migranții din Turcia în Europa”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat că în cadrul summit-ului de la Bruxelles se va discuta și despre semestrul european, precizând că țara noastră a nu se mai află în dezechilibru macroeconomic.

”O temă care nu va da emoții este semestrul european, în esență o procedură prin care economia țărilor din UE este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situația unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am constatat ca România a fost scoasă din dezechilibru. Este un progres semnificativ obținut în ultima perioadă de România”, a mai spus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ