KLAUS IOHANNIS îşi motivează demersul privind includerea procurorului şef în CSAT

| 07 ian, 11:27

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Adevărul Live că prezenţa procurorului general al României în CSAT nu presupune un amestec al puterilor în stat ci doar o colaborare a acestora.

"Eu am spus că este o chestiune care ar trebui foarte bine judecată. CSAT-ul nu se ocupă numai de apărarea ţării ci şi de securitatea natională. Lupta anticorupţie şi împotriva crimei organizate ţin de securitatea naţională, mai ales în această etapă. Sper să prindem zilele în care sunt atât de puţini corupţi încât nu mai constituie o problema de securitate naţionala. În CSAT este ministrul transporturilor şi chiar cred că lucrurile de care se ocupă procurorul general sunt cel puţin la fel de importante", a spus Iohannis.

În opinia sa, prezenţa procurorului şef în CSAT nu este un amestec în puterile statului, ci doar o colaborare.  "Trebuie să ieşim dintr-o paradigmă care s-a instalat în mod nefericit. Mulţi cred ca cele trei puteri trebuie să se păzească reciprorc. Nu o împărtăşesc. Toata lumea trebuie să colaboreze ca să rezolve problemele", a mai spus Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis: Procurorul General să fie membru CSAT. CSM, ICCJ şi Parchetul să aibă iniţiativă legislativă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ