Klaus Iohannis: La aceste alegeri, eu nu mă bat cu Ponta, ci cu sistemul pe care îl reprezintă

| 04 oct, 2014

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, a declarat, sâmbătă, la mitingul electoral organizat la Craiova, că la alegerile din luna noiembrie nu se bate cu Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, ci cu un sistem pe care acesta îl reprezintă şi cu un fel de a se face politică.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Iohannis le-a spus miilor de participanţi la miting că România lucrului bine făcut este răspunsul său şi le-a cerut să-i fie alături.

'La aceste alegeri, eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică şi cu sistemul pe care el îl reprezintă. Şi mă voi bate cu cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false şi a lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede şi atât de uşor prizonierul unui sistem care distruge mediul privat pentru a-i ţine pe oameni în sărăcie şi cu mâna întinsă la stat. Un sistem care dispreţuieşte educaţia pentru a-i ţine pe oameni în ignoranţă şi distruge viitorul tinerei generaţii. Un sistem corupt care nu ţine cont de voi ci doar de găştile de partid şi de interese şi de clientelă', a spus Iohannis, la primul miting electoral din actuala campanie electorală, organizat la Craiova. 

El a susţinut că Victor Ponta este omul 'acestui sistem', 'al baronilor care stăpânesc judeţele ca pe nişte feude proprii'. 'În Dolj, în Olt şi în multe alte locuri, aceşti oameni care conduc azi cu destul cinism, vă amăgesc pe voi, cei de bună credinţă, cu o mică creştere de salarii sau de pensie, în timp ce firmele lor căpuşe iau milioane de euro de la Rovinari şi Turceni, din construcţii de drumuri şi de pe unde apucă', a completat candidatul ACL.

'România lucrului bine făcut este răspunsul meu, este o atitudine, un fel de a fi de a face lucrurile temeinic, cu seriozitate şi cu grijă pentru oameni. Şi nu mă bat pentru mine, ci pentru voi şi pentru România mea. Fiţi alături de mine în aceste alegeri, daţi-mi speranţa, încrederea şi forţa voastră şi vă dau hotărârea, determinarea şi forţa mea pentru ca împreună să construim România lucrului bine făcut', a adăugat Iohannis.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale le-a spus participanţilor la miting din judeţele Olteniei, precum şi din Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa că în această campanie electorală vrea să demonteze mitul potrivit căruia 'Oltenia este roşie'.

'În această campanie vreau să renunţăm la mituri şi la prejudecăţi. Haideţi, ca începând de astăzi, de aici, din inima Olteniei, să mai dărâmăm încă un mit: acela că Oltenia este roşie şi la alegerile din noiembrie să arătăm că Oltenia s-a săturat de culoarea roşie care înseamnă sărăcie, corupţie, minciună. Să arătăm că Oltenia dă semnalul schimbării, o schimbare adevărată, în fapte, nu în vorbe. Eu vă întreb: sunteţi mai bine de când este prim-ministru Victor Ponta? Credeţi că după ce n-a făcut nimic pentru voi, pentru viaţa voastră de zi cu zi ca prim-ministru o să facă ceva ca preşedinte? Eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale. (...) Şi, dacă îţi pasă cu adevărat de oameni, îţi respecţi promisiunile oriunde, nu contează că eşti primar sau prim-ministru sau preşedinte. Cine n-a făcut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca preşedinte', a spus Iohannis.

La mitingul de la Craiova desfăşurat pe esplanada Sălii Polivalente au mai luat cuvântul Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai Răzvan Ungureanu, Gigel Ştirbu, Gheorghe Falcă, Cezar Preda, Sorin Roşca Stănescu, Dan Vîlceanu, Ionuţ Stroe, Marian Jean Marinescu, Mihai Voicu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ