ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Tăriceanu: Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Ponta

| 04 oct, 2014

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat independent la alegerile din noiembrie, susţine că este singurul care îl poate învinge pe liderul PSD, premierul Victor Ponta, pe care îl consideră principalul său contracandidat.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. 'Văd o echipă mai numeroasă decât mă aşteptam la Sibiu, se vede că sunt în campanie. (...) Lucrul acesta îmi dă încredere că o să realizez obiectivul pe care mi l-am propus şi anume să intru în turul doi. (....) Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta', a declarat, sâmbătă, Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Tăriceanu este convins că îl poate devansa pe preşedintele PNL, Klaus Iohannis. 'Ultimele sondaje arată că Ponta, care are avantajul de a fi şi prim-ministru, are o poziţie consolidată, el este clar favoritul pentru intrarea în turul doi, pe locul doi este până acum, Klaus Iohannis. Ceea ce se întâmplă cu Iohannis este o scădere rapidă de susţinere, din cauza problemelor pe care le are cu Justiţia, mă refer desigur la dosarul ANI şi desigur că cetăţenii îşi pierd încrederea. Nu numai cetăţenii, dar chiar şi proprii membri ai ACL', a spus el.

Preşedintele Senatului a calificat drept 'incorect' comportamentul candidatului Klaus Iohannis. 'Dacă a ştiut că are probleme cu Justiţia, nu trebuia să se angajeze în cursa prezidenţială', a explicat Tăriceanu.

El este încrezător că va fi votat de mulţi sibieni, mai ales după ce a discutat timp de mai mult de o oră cu micii producători, în piaţa ţărănească din municipiul Sibiu. Tăriceanu a primit numeroase produse gratis, dar şi felicitări şi încurajări de la vânzătorii din piaţa sibiană. În timpul vizitei electorale în Piaţa ţărănească 'Transilvania', Tăriceanu a primit şi un calendar cu Victor Ponta, de la unul din susţinătorii acestuia. Un alt sibian nu s-a ferit să îl laude pe Klaus Iohannis, încercând să-l convingă pe Tăriceanu de frumuseţea Sibiului şi meritele primarului.

'Unii din colegii mei se aşteptau ca aici să fie o unanimitate de susţinere pentru primarul oraşului. Ei bine, am văzut că suntem departe de o astfel de situaţie şi cred că trebuie să găsim nişte explicaţii', a spus liderul PLR.

Tăriceanu l-a comparat pe Iohannis cu preşedintele Traian Băsescu. 'Am să vă spun că Iohannis, aşa cum se prezintă în momentul de faţă, nu este decât un fel de copie a lui Băsescu, dar cu faţă umană. El asta reuşeşte să fie prin tot ceea ce se întâmplă. Am făcut o analiză imediat după ce am lansat cererea de suspendare a preşedintelui. Iohannis a fost împins de Blaga imediat să declare că este împotrivă. El s-a raliat imediat punctului de vedere al PDL-ului, care îl domină. 
(...) PNL-ul e complet şters, Iohannis nu are pic de experienţă şi Blaga e cel care îl dirijează. Asta este, din păcate, realitatea şi nu o spun numai eu. S-a trezit până şi Antonescu să spună că se uită la Iohannis şi vede un candidat al PDL-ului', a afirmat el.

Călin Popescu-Tăriceanu se află sâmbătă în municipiul Sibiu. După ce a vizitat piaţa ţărănească şi a avut o întâlnire cu membrii filialei sibiene a partidului său, el urmează să se deplaseze la cel mai mare târg din oraş, unde are loc un festival al mustului. În program este inclusă şi o vizită în centrul istoric al Sibiului, pentru ca seara să meargă la o premieră la Teatrul Naţional 'Radu Stanca'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 oct, 2014
tadeus
Tare
mai minti Taricene

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ