Ce a făcut Ponta în prima zi de campanie

| 05 oct, 2014

Victor Ponta s-a lansat cu aplomb în cursa pentru preşedinţia României. Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC a bifat un adevărat tur de forţă în prima sa zi de campanie, fiind prezent la două evenimente importante în capitală, pentru ca mai apoi să se deplaseze în judeţul Gorj, acolo unde premierul a vizitat printre altele termocentrala Rovinari şi cariera Roşiu-Jiu.

La polul opus, contracandidatul Klaus Iohannis a preferat o zi de pauză, alegând să rămână la Sibiu.

Proaspăt întors de la Kiev, premierul Victor Ponta a participat la Summitul Regional al Mării Negre, desfăşurat vineri la Palatul Parlamentului. Astfel, după vizita efectuată în Ucraina, premierul şi-a exprimat în cadrul la Summitului de la Bucureşti, viziunea sa privind nevoia unei cooperări interregionale. România a asumat, prin vocea premierului Ponta, responsabilitatea de a ajuta la obţinerea păcii în această zonă a Europei şi de a spori prosperitatea regiunilor Mării Negre.

“România are dorinţa de a dezvolta o colaborare regională în zona Mării Negre, în care să aibă un rol de echilibru (...) Putem avea o regiune mai sigură, mai paşnică, cu mai multe oportunităţi economice”, a afirmat Victor Ponta.

Primul-ministru a fost de asemenea şi invitatul Academiei Române, acolo unde a fost prezent la cea de-a XIII-a ediţie a seminarului internaţional “Penser l'Europe”, tema de dezbatere propusă de organizatori fiind “Există două Europe?”. Premierul a afirmat că politicienii de astăzi au ocazia de a unifica “cele două, trei, patru Europe pe care le avem azi”, manifestându-şi încrederea că procesul de “construcţie europeană” va continua.

“Pentru ideea unei singure Europe este nevoie de continuarea procesului de construcţie europeană cu Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest (...) România trebuie să redescopere forţa şi capacitatea de a fi unificată cu adevărat şi să dovedească faptul că suntem parte a familiei europene”, a declarat primul-ministru.

În a doua parte a zilei, programul premierului a continuat printr-o deplasare în judeţul Gorj, acolo unde Victor Ponta a efectuat vizite de lucru la Termocentrala Rovinari, la cariera Roşia-Jiu, cât şi la lucrările DN 66 între Târgu-Jiu şi Petroşani. Primul-ministru a dorit să se asigure în acest fel că marile proiectele de energie şi infrastructură se derulează în continuare. Ziua s-a încheiat cu vizita premierului la mănăstirea Lainici.

“Eu am făcut în aceste zile ceea ce ar trebui să facă preşedintele României. În primul rând, ieri (joi - n.r.) am avut mai multe conferinţe pe teme de securitate naţională, am mers cu primul-ministru al Moldovei, domnul Leancă, la Kiev (...) Azi, (vineri – n.r) de asemenea, am fost la Academia Română, unde a fost o dezbatere cu cele mai luminate minţi ale României pe tema rolului României în Europa, după care şi aici am vrut să văd dacă proiectele mari, fundamentale, energia, infrastructură, merg mai departe. Asta voi face până pe 16 noiembrie şi atunci românii vor decide”, a declarat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2014
tadeus
Nimic
Cit de mizerabil poti sa fi si sa faci ce a facut Pontistul cu acel om bolnav
De unde se stia de sosirea Pontistului daca nu din surse PSD si sau facut pregatirile de rigoare
Multa mizerie are el si cei care il consiliaza.
si uite dovada ca Sultanescu&Ghita mina in mina mint prostii
05 oct, 2014
vio
... grea viata de prim-ministru;
din avion in avion... abia ca mai ai timp sa mai inghiti pe fuga un rest de steack din vita Kobe ramasa de la antecedentul , dai iute pe fata cu un pumn de apa din piscina de la Dante(ca tot ti-a lasat Crinutz cheia), suni de urgenta la Otopeni s-o astepte pe cascata de Daciana (care iar a adormit pe camasa ta si a uitat de plecare la Strassbourg), pentru copii deabia mai ai timp de-un selfie doua cu papa sau cu Arrafat,.... , ce mai! Viata de plagiat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ