Iohannis - nu vreau, nu știu, nu pot

| 04 oct, 2014

Cei mai supărați dintre adversarii lui Traian Băsescu vor fi de acord, printre altele, că președintele în cei zece ani lungi petrecuți în funcție, la Cotroceni, s-a dovedit un palavragiu și jumătate. Mizând adeseori pe discurs evaziv sau bufonerii, comițând adeseori gafe monumentale din pricina unui discurs neglijent, despre Traian Băsescu se poate spune, în retrospectivă, că de cele mai multe ori a vorbit mult și prost.

Aliatul său tacit, Klaus Iohannis se poziționează în extrema cealaltă, din păcate tot negativă: vorbește puțin, dar la fel de prost. Analiștii politici au remarcat atât inapetența sa pentru discurs, cât și carențele despre care unii nu s-au sfiit să spună că nu țin doar de o charismă minimală ci și de lipsa educației (Cozmin Gușă).

Candidatul ACL a avut nevoie de două promptere ultra-moderne, aproape invizibile pentru susținătorii adunați în Piața Victoriei, pentru a citi un discurs la nivel de școală generală, cu un puternic accent străin, cât se poate de neplăcut. Pentru cineva născut și crescut în România esteun prejudiciu de imagine evident. Comparativ, Crin Antonescu stătea mai bine și, chiar dacă nici el nu avea o faimă de mare orator, fiind destul de slab în zona discursului improvizat, atât timp cât avea ideile pe hârtie, nu a dat senzația de dificultăți în exprimare. Klaus Iohannis și cu prompter pare un dislexic pus la batjocură să citească în public. Chiar și așa, ceea ce reușește să citească totuși, de la tribună, nu este deloc în regulă, specialiștii remarcând abundența de negații, discursul egocentric și exprimările neuzuale. Practic fiecare a treia propoziție a candidatului AC începe cu o negație, detaliu care zgârie la urechea oricărui specialist în comunicare, margeting sau publicitate.

Dacă Băsescu va rămâne politicianul hăhăilelilor și a băutului din sticlă în public, Antonescu al ieșirilor colerice și discursului aiuristic, Klaus Iohannis – la rândul său- riscă să fie consemnat tale quale drept candidatul nu pot, nu vreau, nu știu. Despre propria încercare de a cuceri cea mai înaltă funcție din stat, Klaus Iohannis va avea în curând ocazia să se exprime, în stil propriu: n-a fost să fie...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 oct, 2014
cronicaru Suleiman Urche
OBIECTIV-info?
Daca ma uit care sunt cele mai citite articole din fituica asta inteleg in ce ape va scaldati si ce auditoriu puteti avea.Acuma, mo rog ,ati scris tot felul de bazaconii da sa spui ca are accent strain care te deranjeaza...dar ma rog ,pentru o fituica care se ocupa de cele mai mari orgii din lume ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ