KLAUS IOHANNIS, la primele critici foarte dure: A semnat un dezamăgitor act de populism

| 27 dec, 2014

Klaus Iohannis a fost aspru criticat pentru decorarea liderului Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza. Centrul pentru Monitorizarea şi Combatarea Antisemitismului din România susţine că gestul preşedintelui de a acorda o decoraţie unui deţinut politic care se afişează public cu un partid susţinător al Mişcării Legionare şi al neo-nazismului este un act de populism.

"Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemistismului România ia act, cu dezamăgire, de decizia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a acorda Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler unui deţinut politic care se afişează public cu un partid susţinător al Mişcării Legionare şi al neo-nazismului.(....) Fără condamnarea explicită a Mişcării Legionare, fără delimitarea clară a Administratiei Prezidenţiale de ideile Mişcării Legionare propovăduite activ, îmbrăţişate, omagiate şi dată drept exemplu de către domnul Bjoza, Preşedintele României, pentru noi, a semnat un dezamăgitor act de populism”, transmite Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului România într-un comunicat de presă.

Criticile la adresa lui Klaus Iohannis vin după ce şeful statului l-a decorat pe Octav Bjoza, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Pe de altă parte, Octav Bjoza se declară împotriva oricăror extremisme și consideră revoltătoare reacţia celor de la Centrul de monitorizare si Combaterea Antisemitismului . Lucru pe care îl susţinea şi în 2009, atunci când a participat  la o comemorare a martirilor legionari.

„Nu sunt legionar, n-am fost şi e prea tarziu să mai devin. Dar norocul meu a fost că la vârsta de 19 ani să fiu educat în temnițele comuniste de unul dintre ei. Mi-au marcat tot restul vieții. Tot ei mi-au atras atenția că neamul românesc este bântuit de trădători, de vânzători de țara și au avut dreptate. Din cauza asta îi voi purta în mintea și sufletul meu, câte zile voi avea”, a afirmat Bjoza.

Octav Bjoza este prima persoană decorată de Klaus Iohannis, în calitate de şef al statului. Ceremonia a avut loc luni la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ