Klaus Iohannis: Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii

| 14 dec, 16:37

Preşedintele Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, despre eşecul aderării la Schengen, că i s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii, el afirmând că vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti, nici în România.

 

Şeful statului a mai spus că a văzut mulţi sfătuitori publici care creează aşteptări legate de Consiliul de astăzi şi de mâine, însă soluţii practice se vor găsi doar în următorul Consiliu JAI care va fi mai bine pregătit.
”Am văzut că există mulţi sfătuitori publici care creează aşteptări legate de Consiliul de astăzi şi de mâine. Pot să vă spun din capul locului că voi avea multe discuţii, voi ridica chestiunea în plenul Consiliului, voi mai explica încă o dată de ce România trebuie să devină parte din Spaţiul Schengen, dar soluţii practice se vor găsi în următorul Consiliu JAI care va fi mai bine pregătit”, a afirmat el.
Klaus Iohannis a arătat că ”nici nu crede că şi-a imaginat cineva că de săptămâna trecută până astăzi Austria sau Olanda şi-au schimbat atitudinea şi ceea ce nu au rezolvat săptămâna trecută, în JAI, rezolvă astăzi în Consiliul European”.
”Nu este bine să avem astfel de aşteptări fiindcă ele nu se adeveresc. E nevoie de multă muncă, de foarte multă muncă. Ne-am implicata cu toţii”, a mai spus preşedintele, arătând că ”şi miniştrii care s-au implicat şi-au făcut treaba”.
”Mi s-a părut puţin ciudată vânătoarea de vinovaţi care s-a declanşat în unele medii. Vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti, nici în România, ştiţi foarte bine de ce nu s-a putut vota. Dar noi nu ne lăsăm descurajaţi, eu în niciun caz nu voi ceda, până când România devine membru în Schengen”, a precizat preşedintele.
Preşedintele a afirmat că a purtat câteva discuţii cu noul premier suedez şi va continua. ”Chiar în zilele acestea voi avea o serie întreagă de discuţii, pentru a vedea cum putem să abordăm cel mai bine aceste chestiuni, cum putem să abordăm Austria, Olanda, Bulgaria, cum putem să facem următorul pas, fiindcă următorul pas trebuie să fie o reuşită”, a spus el.
Şeful statului a arătat că ”nu îşi doreşte nimeni, nici noi nici alţii să ajungem încă o dată în Consiliul JAI cu vot negativ”. ”Aşa ceva nu se va întâmpla pentru că nu este bine să se întâmple de două ori astfel de abordări negative”, a completat preşedintele.
Klaus Iohannis a mai spus că va avea o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, care vine la Bucureşti, sâmbătă, pentru semnarea unui memorandum pentru o conectare electrică care traversează Marea neagră şi atunci va avea încă o discuţie pe tema Schengen.
Preşedintele a mai spus că va avea o discuţie şi cu premierul ceh care mai are câteva zile de preşedinţie a Consiliului.
”Cu siguranţă pot fi făcute câteva lucruri, mai degrabă tehnice, voi avea întâlniri cu premierul suedez şi sigur vom începe discuţia cu austriecii, nici nu trebuie să evităm astfel de discuţii”, a afirmat el.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 08:29
Therese Poulain
Oferta de împrumut
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU

Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile.
Vă punem la dispoziție oferte pentru toate nevoile dvs. de finanțare cu un împrumut personal și investim în proiectele dvs. majore.
și investiți în proiectele dumneavoastră majore.
Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
Vă ajutăm să vă finanțați proiectele, cum ar fi construcția casei, a biroului, a afacerii sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
Persoanele aflate în nevoie ne pot contacta pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumiți : Email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ