Klaus Iohannis: Ne avantajează un BREXIT ordonat. Mingea este în curtea britanicilor

| 21 mar, 17:48

Liderii Uniunii Europene se strâng, la această oră, la Bruxelles, pentru un summit crucial. Preşedintele român Klaus Iohannis a fost primul care a ajuns, în calitatea de lider al ţării care asigură preşedinţia Consiliului European. Întâlnirea de astăzi este dominată de problema Brexit-ului. "Pe noi toți ne avantajează un BREXIT ordonat", a spus șeful statului, subliniind, însă, că "un așa numit hard-brexit este foarte problematic".

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va încerca să convingă liderii să accepte o amânare a ieşirii Londrei din blocul comunitar până pe 30 iunie. Este puţin probabil ca şefii de stat şi de Guvern să fie de acord, până când deputaţii britanici nu apobă condiţiile negociate deja pentru Brexit. Scenariul unei ieșiri fără acord se prefigurează tot mai clar.

"Pe noi toți ne avantajează un BREXIT ordonat. Acordul este unul bun, am participat cu toții la a crea acest acord. Un așa-numit hard-brexit este foarte problematic, în primul rând pentru Marea Britanie, dar nici nouă nu ne convine. Ne afectează pentru că dorim să construim o relație bună pe viitor și ar fi păcat să pornim cu stângul. Teoretic, e foarte posibil încă să avem un BREXIT ordonat. Dar trebuie sa fim foarte sinceri: mingea este clar în curtea britanicilor, nu este la noi", a declarat președintele Klaus Iohannis.

"Se discută în acest moment trei variante pentru Brexit: 22 mai, înainte de alegerile europarlamentare, 30 iunie, varianta solicitată de Marea Britanie, sau un BREXIT amânat pe termen nelimitat", a mai spus Iohannis.

Înainte de participarea la summit, Iohannis a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, informează Realitatea TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ