Klaus Iohannis: Nu voi fi spectator la numirea șefilor de Parchete

| 22 feb, 18:42

Klaus Iohannis a transmis primul mesaj din acest an în Parlament. Un discurs lung și criticat în mediul online pentru lipsa de substanță. Șeful statului a dat asigurări că nu va rămâne indiferent la numirile din justiție din acest an, precizând că va încerca să se implice astfel încăt să fie păstrat un echilibru în stat, informează B1 TV.

”Va trebui numit un nou Procuror General, expiră mandatele conducerilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, de asemenea, se vor desfăşura alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii. În ceea ce mă priveşte, ca Preşedinte, nu voi fi un simplu spectator în acest proces şi nu mă voi limita la un rol formal. Voi acţiona, în virtutea atribuţiilor care îmi revin, pentru a mă asigura că parcursul pe care România a pornit în ceea ce priveşte întărirea statului de drept, independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie este ferm continuat şi că sunt respectate cerinţele de profesionalism şi integritat”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit în Plenul Parlamentului şi despre anul electoral. Le-a cerut aleşilor să nu facă promisiuni de care nu se vor putea ţine, dar care ar putea avea un impact devastator pentru buget sau MCV. 

”Ceea ce vă propun însă este un altfel de an electoral, care să nu fie nici populist, nici un an pierdut pentru marile teme de interes public, dar nici unul al măsurilor hazardate. Mărirea cu 50% a salariilor profesorilor, decisă în 2008 și niciodată aplicată, sau Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2014, care a legalizat migrația aleșilor locali, din păcate aplicată, vor rămâne probabil într-o nefericită istorie a măsurilor legislative cu iz electoral”, a mai spus președintele.

De asemenea Iohannis nu a pierdut ocazia de a-i atrage atenţia premierului Cioloş să rezolve problema legii salarizării bugetarilor. 

”Ce facem cu marile sisteme publice – educaţie, sănătate, pensii? Ce soluţii găsim pentru sutele de mii de tineri fără diplomă de Bacalaureat care se integrează greu sau deloc pe piaţa muncii? Ce se întâmplă dacă vom constata într-un viitor nu foarte îndepărtat că sistemul de pensii nu mai este sustenabil? Ce facem cu salarizarea bugetarilor?”, a mai atenționat șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ