Klaus Iohannis: PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Trebuie să găsească o soluţie rapidă

| 29 sep, 11:08

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că Partidul Naţional Liberal se află într-o situaţie complicată după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte şi coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile parlamentare, şeful statului subliniind că liberalii trebuie să găsească o soluţie rapidă în acest caz.

"Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realişti. Prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi cred că este demn de remarcat că Vasile Blaga în aceeaşi zi în care a fost inculpat s-a retras din conducerea partidului - o atitudine pe care o găsesc corectă politic, dar din păcate încă nu în toate partidele româneşti, asta este realitatea", a afirmat Iohannis. 

El a subliniat că liberalii trebuie să găsească o soluţie rapidă la această situaţie. 

"PNL va trebui să găsească o soluţie rapidă şi bună pentru a avea o persoană care conduce campania electorală. Este o campanie complicată cea pentru parlamentare. (...) Răspunsurile la toate întrebările trebuie să le găsească PNL şi sunt convins că se vor găsi într-un for de conducere foarte repede şi vor căuta soluţii", a spus Iohannis. 

Şeful statului a subliniat că PNL trebuie să găsească o soluţie care "transformă această criză în care se află într-o oportunitate, să se mişte suficient de repede şi suficient de bine nu doar pentru a trece peste această criză, dar şi pentru a ieşi întărit din această criză". 

"Vom vedea dacă vor şti să facă acest lucru. Eu le doresc să găsească soluţii", a mai spus Iohannis. 

El a arătat că este decizia liberalilor dacă vor merge pe soluţia de preşedinte unic sau pe cea de copreşedinţi. 

Iohannis a menţionat că nu a vorbit cu Vasile Blaga după demisia acestuia din funcţia de copreşedinte PNL, ci înainte ca acesta să meargă la DNA Ploieşti. "Am vorbit la telefon înainte să meargă la DNA Ploieşti. M-a sunat şi mi-a spus că merge acolo", a precizat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ