Klaus Iohannis, primit de omologul polonez. Programul preşedintelui în Polonia

| 12 mar, 12:15

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, de omologul său polonez, Bronislaw Komorowski, la Palatul Prezidențial, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Prezidențial în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Polonia și mai mulți copii.

Cei doi au convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegații. La finalul întrevederii, cei doi președinți vor susține o declarație de presă comună.

Tot joi, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va semna în cartea de onoare la Monumentul Ostașului Necunoscut, iar apoi va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea sa de președintele Seimului, Radoslaw Sikorski, și se va întâlni cu președintele Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz. În cursul după-amiezii, șeful statului are prevăzută o întâlnire cu membri ai comunității de români din Polonia.

Vineri, șeful statului român se va întâlni cu premierul Poloniei, Ewa Kopacz.

Înainte de plecarea spre Varșovia, Klaus Iohannis a subliniat că relația cu Polonia este o prioritate pentru România atât în plan european, cât și transatlantic, cele două țări fiind legate de o istorie comună de cooperare și solidaritate în momente cruciale.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului la Varșovia fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, Tatiana Niculescu Bran — purtător de cuvânt al șefului statului, precum și secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ