Klaus Iohannis, CRITICAT pentru lipsa de iniţiativă: Este ca un "peşte mut"

| 13 mar, 15:04

Preşedintele Klaus Iohannis nu poate fi "mut ca un peşte" când Parlamentul refuză să ridice imunitatea unor membri ai săi spune europarlamentarul Cristian Preda, ca reacție după ce deputaţii au respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely.

Cristian Preda regretă că preşedintele Klaus Iohannis nu a reacționat la cazul Borbely și îi solicită să ia o poziție: "Regret că n-am auzit nimic dinspre preşedinte în această privinţă. Am auzit reacţii de la ambasada americană, de la ambasada Olandei şi vreau să vă spun că doar în ţările din lumea a treia reacţionează ambasadele occidentale, nu şi preşedintele. Deci cred că preşedintele trebuie trezit din somnul în care a căzut. Se întâmplă lucruri grave în România de când el a fost ales, Parlamentul este selectiv atunci când e vorba de statul de drept şi asta cred că ar trebui să-l preocupe pe domnul Iohannis. Mi se pare că nu putem lăsa să treacă asemenea lucruri fără să le clarificăm".

"Eu ştiu că există o bătălie pentru majoritate şi trebuie spus că şi cazul Vosganian şi cazul Borbely sunt părţi dintr-un joc de putere, fiindcă acum şi Iohannis şi Ponta caută unu l să câştige o majoritate, celălalt să păstreze o majoritate. Ponta s-a exprimat, cum o face el de trei ani, îl ştim, n-avem surprize din partea lui Ponta. Dar aşteptăm să vedem ce crede Iohannis în această privinţă. Atunci când i-a cerut lui Vosganian să demisioneze din poziţia pe care o ocupa, s-a întâmplat ceva. Repet, acum e vorba de bătălia pentru o nouă majoritate, toată lumea ştie acest lucru, în culise se fac recrutări, preşedintele a exprimat dorinţa de a avea o nouă majoritate. Or trebuie să vedem care-s mijloacele prin care se ajunge la aşa ceva. Face parte din instrumentarul pe care înţelege să-l folosească Iohannis protejarea udemeriştilor în faţa justiţiei? Repet, nu poate să fie mut ca un peşte în această chestiune", a mai declarat, la RFI, europarlamentarul Cristian Preda.

Citeşte şi: SENZAŢIONAL! Cine cere EXCOMUNICAREA politică a lui Laszlo Borbely

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 15:41
Alexandru Valeriu Pantelimon
Este clara nostalgia dupa statul de "drept ""si justitia '"independenta "pe care le-ati cultivat ca sa va protejeze mafia pdl-ista . Este o mare si neplacuta surpriza pentru voi ca actualul presedinte respecta Constitutia si celelalte legi ale Romaniei !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ