Klaus Iohannis, reacție întârziată: După trei zile s-a decis să răspundă ameninţărilor făcute de Putin la adresa României

| 31 mai, 12:35

Președintele României Klaus Iohannis a avut prima reacție după ce liderul de la Kremlin Vladimir Putin a amenințat România, în contextul scutului de la Deveselu. Reacţia sa vine la trei zile de la declanşarea scandalului, în condiţiile în care în această perioadă a fost criticat pentru lipsa unei declaraţii.

Şeful statului a amintitde  faptul că România a fost amenințată direct de Rusia, prin vocea lui Vladimir Putin, care a spus că țara noastră s-ar putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti pentru că găzduieşte elemente ale scutului american antirachetă.

Cu toate că amenințările au fost făcute sâmbătă, pe 28 mai, reacția președintelui vine marți, 31 mai, la trei zile după ce declarația lui Putin a făcut obiectul unei mediatizări masive.

"Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă", a declarat marţi Klaus Iohannis, în timpul unei alocuțiuni cu prilejul deschiderii Programului „Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil”, așa cum se arată pe portalul online al Administrației Prezidențiale.

Lipsa de reacție a președintelui a fost criticată atât de oameni politici, cât și de jurnaliști.

Singura instituție oficială care a reacționat a fost Ministerul Afacerilor Externe, care și-a exprimat surprinderea față de declarațiile liderului rus Vladimir Putin. MAE reiterează că acest sistem nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse sau a altui stat, se arăta în comunicatul oficial al MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ