Klaus Iohannis: Şcolilor nu vor trece în online după alegerile locale de duminică

| 24 sep, 09:44

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că şcolile vor trece în predarea online înainte şi după alegerile locale din 27 septembrie, însă doar pentru o dezinfectare adecvată, nu pentru a se închide.

Întrebat în conferinţa de presă susţinută miercuri dacă este posibil scenariu în care Guvernul să închidă din nou şcolile, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu, nu e posibil. (...) Școlile nu se închid, se trece la învățământ online înainte șl după votare pentru a permite pregătirile de vot și dezinfecția profundă. După care toată lumea revine la școală. Constat că PSD e nu doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă de împrăștierea de minciuni în public".

Citeşte şi Marcel Ciolacu, val de atacuri la Klaus Iohannis: „Azi, minciuna stă la Cotroceni și a devenit Președinte!”

Chiar dacă numărul de cazuri zilnice a fost unul record în data de 23 septembrie 2020, de la începutul pandemiei, şeful statului a explicat că românii nu trebuie să se aştepte la o nouă carantină.

"Nu văd motive pentru o situație în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem cum numărul de infectări e în creștere. Noi putem stopa răspândirea epidemiei dacă purtăm masca, evităm aglomerările, igiena mâinilor", a spus Iohannis.

Întrebat dacă s-ar putea impune obligativitatea măştii şi testarea în masă, ca urmare a recordului negativ înregistrat miercuri privind îmbolnăvirile de coronavirus, preşedintele a spus că astfel de măsuri poat fi luate la nivel local sau judeţean. "E important să se ia măsurile mai dure unde riscul e mai ridicat", a completat Iohannis.

În privinţa numărului ridicat de decese provocate de noul coronavirus, Klaus Iohannis a subliniat că sistemul sanitar nu funcţionează bine şi este necesară de o nouă reformă în domeniu.

"Tema spitalelor și a sănătății nu e o temă nouă, eu am atins această temă de foarte multe ori, am avut discuții chiar cu conducerea OMS, am fost în vizită în spitale și de fiecare dată am atras atenția unor lucruri care se văd simplu: sistemul nostru de spitale nu funcționează bine, prevenția e de multe ori ca și inexistentă, rezultatul e cel pe care îl vedem. Avem prea mulți români bolnavi, prea puține controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluții care periclitează viața. Toate aceste lucruri e schimbă în ani și ani de reformă. Îmi doresc după alegeri un guvern responsabil, solid, cu o politică de îmbunătățire a întregului sistem, care se poate începe într-un mandat de 4 ani, mai bine ar fi un mandat mai lung. E o temă extrem de sensibilă și sunt foarte hotărât să-i acord toată atenția", a explicat Klaus Iohannis.

Citeşte şi Managerul Institutului Marius Nasta: "Zeci de pacienţi vindecaţi de COVID sunt încă internaţi cu afectare pulmonară severă"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ