Managerul Institutului Marius Nasta: "Zeci de pacienţi vindecaţi de COVID sunt încă internaţi cu afectare pulmonară severă"

| 22 sep, 12:39

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, avertizează că 80% dintre pacienţii internaţi au forme severe şi moderate de afectare în urma infecţiei cu noul coronavirus, mulţi dintre ei aflându-se încă internaţi.

"La Marius Nasta avem în acest moment peste 80 de pacienți post-COVID care au nevoie de evaluare și de asistență într-o formă de internare continuă, ceea ce înseamnă că au o formă severă de afectare pulmonară, după ce s-au vindecat de COVID. Ei au nevoie de medicul pneumolog la patul lor, de cunoștințele pe care le are acesta și de metodele de tratament din pneumologie", a explicat Beatrice Mahler pentru Hotnews.ro.

În ceea ce privește perioada care urmează, managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România se așteaptă că "nu o să fie bine deloc": "Este îngrijorător, pentru că vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție 'fruntașă'. Avem deja un număr de cazuri, iar dacă peste acest număr de cazuri vine valul 2, nu o să ne fie deloc bine."

Citeşte şi Managerul Spitalului Marius Nasta: "Ne așteaptă o toamnă dificilă, cu un al doilea val al infectărilor"

În această perioadă, activitatea la spital este intensă, iar numărul pacienților cu COVID-19 se menține mare.

În plus, sunt și mulți pacienți care vin la spital cu simptome, pentru a se testa: "Facem și teste la cerere, pentru că este anormal să trimitem un pacient simptomatic acasă, fără să avem o evaluare a lui, însă este un volum foarte mare de muncă, pentru că numărul de cazuri este în creștere în București, cel puțin în ultimele zile. Este bine, într-un fel, dar pe de altă parte, recomandările în acest moment sunt să sune la Direcția de Sănătate Publică și să fie recoltați acasă, mai ales cei care sunt nevoiți să folosească transportul în comun. Din ce știu eu, este aceeași situație la toate spitalele COVID din București."

Citeşte şi Manager Institutul Marius Nasta: "Virusul COVID-19 are o modificare a agresivităţii". Avem mai multe forme medii spre severe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 09:39
raryMenna
bfp on clomid
1 46 50 y 183 12 online doctor to prescribe clomid

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ