Klaus Iohannis, TAXAT pentru GAFA din interviul publicaţiei germane Deutsche Welle

| 06 dec, 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a vorbit într-un interviu pentru publicaţia germană Deutsche Welle despre perspectiva sa asupra educaţiei din România. Iohannis a afirmat că este nevoie de implementarea unui sistem care există deja, gafă care a provocat reacţia unui fost ministru al Educaţiei.

"Dacă ne uităm la şcoală, vedem că e nevoie de un sistem de învăţământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase şi să se ducă la facultate. Sunt mulţi care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment. În Sănătate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie să fie în centrul lui, doar aşa poate fi îmbunătăţit sistemu", a declarat Iohannis pentru DW. (Vezi aici interviul lui Klaus Iohannis pentru DW)

Citeşte şi: Victor Ponta despre Klaus Iohannis: Va fi un altfel de preşedinte

Replica a venit de la fostul ministru Daniel Funeriu, în mandatul căruia a fost introdus învăţămândul dual despre care vorbea şi preşedintele ales. "Stimate domnule președinte ales: vă anunț cu plăcere că învățământul dual despre care vorbiți (cu mici adaptări) există în România începând cu anul școlar 2012-2013. Este rezultatul Legii educației și organizat cf. OM Nr. 3168 din 03/02/2012, semnat chiar de mine. Vă invit să contactați școala Kronstadt, www.sgk.ro/ro, una dintre școlile înființate în baza acestui ordin, să vă convingeți de calitatea sa. Acum sunt aprox. 30.000 de elevi în acest sistem", a scris fostul ministru al Educaţiei din Guvernul Boc, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Vadim, PAMFLET despre Iohannis: Toată lumea i se închină- E un munte de slănină

Citeşte şi: Mona Muscă a revenit după 7 ani de tăcere: Klaus Iohannis e fantastic

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2014
Valeria
De ce si-a dat cu stangu-n dreptul?Cati elevi erau in scolile profesionale inainte? Omul a zis foarte bine, e nevoie de pregatirea elevilor pentru a-si gasi un loc de munca cat mai repede.La noi scoala profesionala este considerata de rangul doi pe cand ea scoate adevaratii meseriasi.facultatea scoate posibili cercetatori si sefi de productie pe cand scoala profesionala muncitorii de cea mai buna calitate.Noi uitam ca salariile muncitorilor in tarile civilizate sunt foarte mari tocmai pentru ca presteaza o munca care aduce plus valoare.
06 dec, 2014
Hitrul
Invatamint
Asta stie mai bine ce-i in germania decit in Romania.Nici n-a intrat in pita si-si da cu stingu-n dreptu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ