Legea educației se schimbă. Ministrul Cîmpeanu crede că până la finalul anului va fi gata

| 07 mai, 15:44

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții sindicatelor din învățământ s-a stabilit necesitatea realizării unei noi legi a educației până la sfârșitul anului.

"Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (...) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta", a precizat ministrul, adăugând că nu crede că "mai are sens" să mai fie aduse modificări la actuala lege, citat de Agerpres.

Ministrul Cîmpeanu a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura "o coerență" cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate "strâns" de cerințele mediului socio-economic.

"Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori", a subliniat demnitarul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ