Kovacs Peter: UDMR susţine în continuare împărţirea României în 16 regiuni de dezvoltare economică

| 06 iul, 10:35

UDMR susţine în continuare împărţirea României în 16 regiuni de dezvoltare economică, ca o soluţie eficientă din punct de vedere economic şi financiar, a declarat, marţi, preşedintele executiv al acestei formaţiuni, Kovacs Peter.

"Poziţia UDMR nu s-a schimbat, susţinem în continuare faptul că înfiinţarea regiunilor de dezvoltare cu atribuţii administrative este neconstituţională, iar soluţia nu este să introducem un nou nivel administrativ între administraţia centrală şi cea judeţeană, ci să formăm regiuni de dezvoltare economică performante, mai mici decât cele actuale. Potrivit iniţiativei legislative a UDMR, România trebuie să funcţioneze cu 16 regiuni de dezvoltare economică, ca o soluţie eficientă din punct de vedere economic şi financiar", a declarat Kovacs Peter, în contextul în care premierul a declarat că, în curând, Guvernul va lansa o dezbatere publică privind tema regionalizării. 

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele executiv al formaţiunii a adăugat că din cauza actualei împărţiri în opt regiuni de dezvoltare economică nu pot fi accesate numeroase fonduri europene, se constată diferenţe semnificative de dezvoltare în interiorul regiunilor, în condiţiile în care judeţele mari şi bogate înregistrează progrese, iar cele mici rămân mult în urmă. 

Kovacs Peter a adăugat că miza alegerilor parlamentare este ca UDMR să fie prezentă şi în următorii patru ani în Legislativ pentru a putea contribui eficient şi la procesul de reorganizare regională. 

"UDMR consideră ca fiind un pas important şi un moment prielnic lansarea în dezbatere publică a proiectului de regionalizare deoarece, astfel, partidele politice vor avea posibilitatea, pe parcursul campaniei electorale, să-şi prezinte propriile viziuni cu privire la acest subiect, dar şi opinia publică este mai receptivă la dezbateri în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. Actualul Guvern tehnocrat nu poate lua o decizie referitoare la forma finală a regionalizării, în consecinţă, decizia finală va fi luată, probabil, la începutul anului viitor, după finalizarea dezbaterii publice şi derularea alegerilor parlamentare", a conchis Kovacs Peter.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ