Kovesi: 3.200 de dosare ar putea fi închise, dacă se dezincriminează abuzul în serviciu

| 15 iun, 09:59

Într-un interviu acordat agenţiei News.ro, Laura Codruţa Kovesi a precizat că DNA are în lucru 3.200 de dosare în care anchetează fapte privind abuzul în serviciu.

"Aş vrea să precizez încă de la început că nu este o miză pentru DNA, este o miză pentru ţară şi pentru cetăţenii României. Am să vă explic şi de ce: în acest moment, noi avem în investigare 3.200 de dosare, care au ca obiect investigarea unor fapte de abuz în serviciu. Ce înseamnă acest lucru? 42% din activitatea DNA o reprezintă dosare care au ca obiect infracţiunea de abuz în serviciu. Anul trecut, doar în dosarele în care noi am făcut rechizitorii pentru abuz în serviciu, prejudiciul cauzat statului a fost de 620 de milioane de euro", a spus Kovesi, adăugând că o decizie de neconstituţionalitate va face ca aceşti bani să nu mai poată fi recuperaţi.

În privinţa deciziei Curţii, preşedintele CCR, August Zegrean, aflat la final de mandat în fruntea instituţiei, declara, în dimineaţa în care s-a judecat primul termen al dosarului, că "Dreptul nu zace, ci se dezvoltă, se adaptează la condiţiile sociale", astfel încât decizia din 2010 - atunci când Curtea a respins o excepţie de neconstituţionalitate similară - ar putea fi răsturnată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ