Kovesi depre o unificare a DNA cu DIICOT: Ar fi un dezastru

| 12 dec, 2013

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi că o posibilă transformare a DNA într-o nouă structură prin unificare cu DIICOT ar fi 'un dezastru', iar asemenea zvonuri apărute în spaţiul public reprezintă o încercare de intimidare a procurorilor anticorupţie.

Kovesi a fost întrebată la Gândul Live ce părere are despre discuţiile din spaţiul public cu privire la o posibilă desfiinţare a DNA sau unificarea acestei structuri cu DIICOT.

'Cred că ambele situaţii ar fi dezastruoase şi de rău augur. Au existat zvonuri şi probabil că ele mai persistă. Nu am văzut niciun proiect de lege în acest sens. Ar fi un dezastru să desfiinţezi o instituţie care şi-a dovedit eficienţa. Cred că astfel de zvonuri şi încurajarea unor asemenea proiecte nu poate constitui decât o încercare de intimidare a procurorilor din DNA. În ceea ce priveşte unificarea celor două structuri, este ca atunci când faci o combinaţie între mere şi pere', a spus Kovesi.

Procurorul-şef al DNA consideră că o astfel de transformare prin unificare ar urmări, de fapt, 'desfiinţarea unor posturi de conducere'. 'Asta ar fi principala miză', a adăugat Kovesi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ