Kovesi despre nominalizarea lui Lazăr la funcţia de procuror general: Am doar relaţii profesionale cu candidatii

| 01 apr, 20:35

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că are doar relaţii profesionale cu cei care s-au înscris în competiţia pentru conducerea Ministerului Public.

"Nu comentez propunerea. Am lucrat cu toţi cei patru candidaţi în cei 20 de ani de carieră şi am doar relaţii profesionale cu colegii participanţi la procedură. Niciunul din candidaţi nu are relaţii personale cu membri ai familiei mele", a afirmat Kovesi, pentru AGERPRES, întrebată cu privire la nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. 

Procurorul general al PÎCCJ este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

Pe 22 martie, ministrul Raluca Prună s-a întâlnit cu cei patru candidaţi care s-au înscris în cursa pentru funcţia de şef al Ministerului Public: Gheorghe Ivan - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oana Schmidt-Hăineală - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi membru al CSM, Augustin Lazăr - procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia şi Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general al PÎCCJ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ