Kovesi, din nou la judecata CSM

| 13 iun, 09:41

Secţia pentru procurori a CSM reia, miercuri, discuţiile cu privire la cele două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară în cazul fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cele două rapoarte au fost întocmite de Inspecţia Judiciară în cursul anului 2018. În acest caz au existat mai multe amânări, ultima fiind pe 8 mai.

Una dintre acţiunile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu. În cadrul unei şedinţe de lucru, fosta şefă a DNA ar fi avut astfel de manifestări, aşa cum rezultă din înregistrări audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017, potrivit Inspecţiei Judiciare.

Sursa citată susține că, Laura Codruța Kovesi ar fi  folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi un dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor.

În al doilea raport al Inspecţiei Judiciare se susţinea că Laura Codruţa Kovesi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar care îi viza pe membrii familiei Cosma.

În ciuda problemelor de la București, fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu acordat Politico că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european.

„Nu, sub nicio circumstanţă. Până nu este finalizată procedura, am o şansă să obţin această funcţie şi lupt pentru şansa mea până în ultima secundă”, a declarat Kovesi după ce a fost întrebată dacă a luat în considerare să retragă din cursă.

Ea a respins speculaţiile conform cărora ar intenţiona să intre în politică, spunând că nu are nicio intenţie să îşi părăsească profesia.

Kovesi spune că va avea răbdare până când se vor finaliza negocerile între Consilul UE şi Parlamentul European.

Tag-uri: kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ