Kovesi: Faptele pentru care este acuzat Dan Voiculescu în dosarul ICA se prescriu în decembrie

| 10 iun, 2014

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a afirmat marti seara, la televiziunea nationala, ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa existe o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care "treneaza judecata".

Kovesi a fost intrebata cand se vor prescrie faptele de care este acuzat Voiculescu, iar aceasta a precizat ca este vorba de luna decembrie.

"Un dosar care a fost pe rolul instantelor mai mult de sase ani e important sa se solutioneze printr-o hotarare (...) nu sa stam sa asteptam sa intervina prescriptia", deoarece in caz contrar "putem deveni suspiciosi cu privire la cei care treneaza judecarea", a adaugat procurorul general.

Ea a precizat ca DNA nu si-a desfasurat activitatea in functie de campania electorala pentru europarlamentare, in conditiile in care "nu putem spune unei persoane nu lua astazi mita, ca e campanie electorala", conform Hotnews.ro.

"O apreciere ca in campanie electorala nu facem dosare nu e corecta", a precizat ea.

Laura Codruta Kovesi a criticat din nou faptul ca Ministerul Finantelor nu este eficient in recuperarea bunurilor confiscate de instantele de judecata.

Astfel, doar in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii in valoare de 300 de milioane de euro, iar "daca s-ar fi confiscat toate bunurile si valorile disponibilizate ar fi insemnat in plus de un sfert din bugetul ministerului Sanatatii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ