Kovesi: Constituţia nu oferă protecţie parlamentarilor pentru orice

| 10 iun, 2014

Constituţia nu oferă protecţie parlamentarilor pentru orice, a declarat marţi, la TVR 1, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, care a susţinut că, referitor la dosarul ASF, este prima dată când există informaţii şi se suspectează că s-ar fi oferit bunuri sau foloase pentru ca actul normativ referitor la Autoritate să fie adoptat într-un anumit fel.

procurorul şef al DNA a menţionat că atunci când un senator sau deputat solicită bani sau bunuri pentru a vota într-un anume fel sau pentru a introduce un anumit amendament nu este protejat de Legea Fundamentală.

"Sigur, se află sub protecţia Constituţiei procesul legislativ şi ceea ce fac în calitate de senatori şi deputaţi când discută un proiect de lege şi au o imunitate, dacă vreţi, din acest punct de vedere şi al opiniilor politice, dar atunci când un senator sau un deputat comite o faptă de corupţie, solicită bani sau bunuri sau alte foloase pentru a vota într-un anume fel, pentru a introduce în lege un anumit amendament şi comite o faptă de natură penală atunci nu sunt sub protecţia Constituţiei', a explicat Kovesi.

Ea a precizat că legea prevede în mod clar că atunci când soliciţi bani sau bunuri pentru a-ţi exercita într-un anumit fel atribuţiile de serviciu sau pentru a face ceea ce intră în competenţă se numeşte infracţiune de corupţie şi eşti pedepsit.

"Deci Constituţia nu oferă protecţie parlamentarilor pentru orice. Dacă comit fapte de natură penală nu sunt sub protecţia Constituţiei. Sunt sub protecţia Constituţiei din punct de vedere al drepturilor pe care le au atunci când sunt cercetaţi şi care sunt egale cu alte tuturor cetăţenilor cercetaţi", a mai adăugat Kovesi.

Întrebată dacă a mai existat vreo astfel de investigaţie privind modul în care s-a votat o lege, Kovesi a subliniat : 'Este prima dată când avem informaţii şi suspectăm că s-ar fi oferit bunuri sau foloase pentru ca această lege să fie adoptată într-un anumit fel. Este o investigaţie în curs. Deocamdată este o suspiciune care trebuie dovedită sau infirmată prin probele pe care le administrăm'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ