Femeia care a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi a fost arestată

| 10 iun, 2014

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis marţi Tribunalul Bucureşti.

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost şantajată. Mariana Rarincea, o femeie din Galaţi, care a lucrat cu soţul decedat al Liviei Stanciu, a ameninţat-o pe şefa ÎCCJ cu "dezvăluri" în presă, dacă nu îi va da suma de 20.000 de euro.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Mariana Rarinca.

"Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, inculpata Mariana Rarinca a ameninţat persoana vătămată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial. Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile', se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-a pretins Liviei Stanciu suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică.


Livia Stanciu a declarat marţi că nu ştie ce anume sau cine a determinat-o pe Mariana Rarinca să adopte o astfel de atitudine şi a precizat că respectiva femeie a lucrat la cabinetul soţului său, decedat în urmă cu trei ani şi jumătate.

"M-a apelat spunându-mi că soţul meu ar avea o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Desigur, că am manifestat iniţial toată disponibilitatea pentru a clarifica această situaţie, deşi mi s-a părut absurdă după trei ani şi jumătate. I-am solicitat să-mi furnizeze date concrete ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistenţă juridică care nu au fost onorate de soţul meu ca urmare a decesului acestuia. I-am cerut din nou cu insistenţă, în acea discuţie, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situaţia respectivă', a explicat Stanciu înainte de şedinţa Plenului CSM de marţi.

Şeful ÎCCJ a subliniat că femeia, în mai multe rânduri, în discuţie, a evitat să îi prezinte elemente concrete, iar în finalul conversaţiei a ameninţat că dacă nu îi va da suma de 20.000 de euro va întreprinde acţiuni de defăimare care nu sunt pe placul unui preşedinte de Instanţă Supremă.

'Cred că femeia aceasta a crezut că dacă mă ameninţă cu un scandal public în virtutea funcţiei pe care o deţin, de preşedinte al ÎCCJ, voi ceda şantajului pe care l-a exercitat asupra mea şi mă va intimida. Tocmai datorită acestei funcţii pe care o deţin şi pe care o exercit cu toată responsabilitatea nu voi accepta, nu am putut tolera atunci, şi vă spun clar că nu voi tolera niciodată şi îi voi îndemna pe toţi care s-ar afla vreodată într-o astfel de situaţie să nu cedeze şantajelor de genul acestora. Acesta a fost şi motivul pentru care m-am adresat şi organelor în drept', a adăugat şeful ÎCCJ.

Tag-uri: DNA, Livia Stanciu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ