Kovesi, într-un interviu BBC: Am primit informaţii de la serviciile secrete şi le-am folosit ca să deschidem cazurile

| 10 sep, 13:14

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a explicat jurnaliştilor de la BBC că a fololosit informaţiile primite de la serviciile secrete pentru a deschide dosare, însă munca de investigare a fost realizată de procurorii anticorupţie, iar rezultatele au fost verificate în instanţă.

Jurnaliştii au întrebat-o pe Laura Codruţa Kovesi dacp regretă „metodele folosite” în România, pe vremea când era la procuror-şef DNA.

„Nu, nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru avute la acel moment, bazate pe legislaţie. Am primit informaţii de la serviciile secrete şi am folosit aceste informaţii ca să deschidem cazurile. Dar este important de spus şi de clarificat că investigaţiile noastre au fost făcute de procurori şi poliţişti şi că niciun oficial din serviciile secrete nu a lucrat la cazurile noastre, doar procurorii şi poliţiştii”, a răspuns Laura Codruţa Kovesi.

BBC i-a pus în vedere fostei şefe a DNA că, dacă va aduce aceleaşi metode în noua funcţie, cea de şefă a Parchetului European, va face „multă lume foarte nefericită”. „Toate cazurile noastre la care am lucrat în România au fost verificate în instanţă. Aşadar, la nivel european, vom lucra în acord cu legislaţia, aşa cum am făcut-o în România tot timpul. Tot ce au făcut procurorii în cazuri a fost verificat în instanţă de judecători”, a spus Laura Codruţa Kovesi, potrivit Adevarul.ro.

Jurnaliştii au insistat şi au făcut referire la decizia CCR din ianuarie 2019, care, potrivit acestora, ar fi contuzionat că Laura Codruţa Kovesi a creat „un sistem paralel de justiţie, care funcţiona în afara legii şi a Constituţiei din România”. „Nu este nicio decizie a Curţii Constituţionale care să spună că eu am creat statul paralel în România”, a răspuns Kovesi.

„Când vorbim despre eradicarea corupţiei sau despre reducerea nivelului de corupţie dintr-o ţară, cred că nu este doar responsabilitatea procurorilor. Ca să lupţi cu acest fenomen, este necesar să existe un întreg efort al procurorilor, să previi corupţia, să ai legi bune şi să oferi instrumente suficiente procurorilor să investigheze acele infracţiuni”, a declarat fosta şefă a DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ