Kovesi: „Mă tem ca Ordonanța 13 ar putea intra totuși în vigoare”

| 09 feb, 13:39

Laura Codruța Kovesi a oferit un interviu jurnaliștilor de la La Repubblica în care spune că se teme că Ordonanța de Urgență față de modificarea codurilor penale ar putea intra în vigoare.

Șefa DNA  a pus această posibilitate pe eventualitatea în care Ordonanța de abrogare va fi atacată și va fi declarată neconstituțională.

“Pericolul exista si in trecut. In ultimii trei ani, de cand lucrez aici, au fost multe Guverne la conducerea tarii, unele au incercat sa ridice obstacole in calea muncii noastre. Iar in acesti ani, am vazut multe propuneri de amendamente legislative care ar fi avut consecinte negative pentru capacitatea noastra operationala. Acum, problema cea mai grava este ca ultimul amendament a fost abrogat oficial, dar a fost publicat in Monitorul Oficial”, a spus Kovesi pentru La Repubblica.

Procurorul Laura Codruța Kovesi a mai spus că exită pericolul ca prevederile să intre în vigoare, chiar dacă Guvernul a abrogat adoptarea OUG, după ce timp de mai multe zile oamenii au ieșit în stradă protestând față de această măsură.

„Primul motiv, ordonanta de abrogare contine formulari declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala. Din cauza neconstitutionalitatii, abrogarea ordonantei ar putea fi declarata neconstitutionala, invalida”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Tag-uri: kovesi, OUG 13
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ