Kovesi scapă și de a treia cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare

| 24 iun, 13:46

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, acțiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. Este a treia cercetare disciplinară de care scapă fosta șefă anticorupție.

Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de Laura Codruța Kovesi, acuzată că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, au precizat surse din CSM citat de Mediafax.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au respins, la ședința de luni a Secției, acțiunea disciplinară formulată de inspectorii judiciari față de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

CSM a anunțat, oficial, respingerea acțiunii disciplinare și arată că decizia poate fi atacată, în 15 zile, la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Kovesi a fost cercetată pentru că nu ar fi respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în respectiva cauză.


Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ