La Legea minelor, Crin Antonescu a trădat USL pe față

| 10 dec, 2013

Astăzi, Legea minelor a fost respinsă de Parlamentul României, după ce liberalii au ținut-o toată ziua în nefăcute aruncând la gunoi înțelegerile din cadrul USL.

Dacă în ceea ce privește Legea amnistiei poate nu este clar cât de profunde au fost aceste înțelegeri, în ceea ce privește Legea minelor, lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu doar că a existat acord, dar această lege este rodul solicitării exprese a PNL, făcută odată cu discuțiile din cadrul comisiei speciale dedicată proiectului minier de la Roșia Montană.

Modul în care liberalii s-au comportat la Legea minelor reprezintă un act de trădare pe față a PSD. Gravă nu este însă doar încălcarea acordului politic, ci efectele pe care această încălcare le poate avea asupra unui întreg sector economic. Aici, nu mai vorbim doar de Roșia Montana, ci și de Deva, de Valea Jiului sau alte zone unde industria minieră este cea care le pune multor oameni o pâine pe masă.

Pentru că liberalii s-au speriat de câteva zeci de exaltați care, de mai multe luni, își pierd timpul pe străzile Bucureștiului încălcând legea (cum au făcut și marți în mod extrem, și nu doar în Capitală), multe alte mii de oamenii riscă să sufere crunt. Este incredibil cum un individ, Crin Antonescu, care vrea să fie președintele României, este în stare să pună în genunchi un întreg sector economic, pentru a nu fi criticat la televizor de prietenii lui Claudiu Crăciun. Stau și mă întreb ce fel de lider politic este acela care se sperie de ce nu este de speriat, și nu e capabil să ia decizii strategice. Cu siguranță nu unul îndeajuns de curajos să merite funcția de președinte. Cei 500 de oameni de la Roșia Montana, dacă sunt unii speriați că putea demara acest proiect, vor pleca acasa din cauza trădării liberale și, foarte probabil, nu vor mai avea loc de muncă la care să se întoarcă după Sărbători.

Crin Antonescu face astăzi pe față opoziție în USL cu mare șanse de a arunca Uniunea în aer.

După ce președintele PNL a devenit un mare fan Traian Băsescu, fiind pe aceleași poziții cu acesta și pe Roșia Montana, și pe aprecierea performanței unui candidat PSD la prezidențiale, și pe schimbarile de la DNA, și pe problema câinilor vagabonzi, și chiar pe Comisia Nana, acum domnul Antonescu trece deja la acțiuni politice fără nuanțe împotriva partenerilor din Guvern și din Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2013
Andrei
Cum dracu sa se gandeasca la oamenii daca nici alianta din care fac parte nu o respecta,in loc sa tot bage accize ,taxe si impozite mai bine ar da drumul mineritului si gazelor
11 dec, 2013
adrian
esti slab
Marian, esti slab, foarte slab. Poate ar trebui sa faci un poll in care sa intrebi lumea si sa afli parerea lor despre Rosia Montana si alte actiuni ale acestui guvern
11 dec, 2013
cantautor
stai linistit,Antonescu nu tradeaza,negociaza..
ce-ati vrut,ati obtinut...
superimunitate...urmeaza amnistierea..
"Care cetăţeni ai acestei ţări îşi storc din creieri luni noaptea legi care să-i scoată pe parlamentari din raza de acţiune a DNA şi ANI?Răspunsul la această ultimă întrebare e răspunsul la toate: chiar parlamentarii.Sau: numai parlamentarii.Poate cineva să-mi spună o singură lege izvorâtă din nevoile cetăţenilor, pe care parlamentarii le-ar cunoaşte şi le-ar discuta în Parlament? Eventual, şi noaptea?Singurele preocupări legislative ale reprezentanţilor poporului sunt cele ale unui Parlament constituit în vederea comiterii de infracţiuni. Adică asigurarea unui cadru legal care să apere dreptul infractorilor aleşi la o activitate de profil lipsită de stres.
De data asta, Traian Băsescu are dreptate: acest Parlament aruncă România cu 10 ani înapoi. Ba chiar cu 25, pentru că e vorba de aşezarea politrucilor deasupra legilor"
Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ