Lațul se strânge în jurul lui Vâlcov. Judecătorii încep apelul

| 11 iun, 09:54

Darius Vâlcov, "creierul" din spatele programului de guvernare al PSD, merge încet dar sigur pe urmele șefului său de partid, Liviu Dragnea. Condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, Vâlcov a beneficiat de clemență din partea judecătorilor: motivarea sentinței a venit după mai bine de 1 ani, iar apelul a început cu o amânare de 2 luni! Judecătorii au programat să înceapă marți apelul.

Primul termen al procesului de la Curtea Supremă a avut loc în 16 aprilie, iar completul de cinci judecători a decis o amânare surprinzătoare în dosarul Darius Vâlcov, de aproape două luni.

Amânarea a fost solicitată de mai mulți inculpați din dosar, inclusiv de fostul ministru care a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Președintele completului a anunțat în sală de judecată că este singurul termen pe care instanță îl acordă pentru lipsă de apărare și angajarea unui avocat pentru Darius Vâlcov.

Judecarea apelului în dosarul în care Darius Valcov, fost primar la Slatina și ministru al Finanțelor, a fost condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influența și spălare de bani nu ar trebui să se întindă în mod normal pe o distanță mai mare de 4-5 luni.

De la termenul anterior, Darius Valcov a fost demis de Viorica Dăncilă din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului. 

Decizia de condamnare a lui Vâlcov a fost data în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an redactarea motivării sentinței.

În același dosar, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petrut Sușală, fost șofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani și 6 luni cu executare. 

Decizia a fost atacată atât de către DNA, cât și de Valcov și ceilalți inculpați.

Tag-uri: Darius Vâlcov
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ