Lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului împotriva proiectului Roşia Montană

| 22 sep, 2013

Numeroşi manifestanţi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au format sâmbătă seara un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

La această manifestare, ce a început după ora 19.00 şi s-a încheiat înaintea orei 20.00, au participat aproximativ 5.000 de persoane care au înconjurat sediul Parlamentului şi şi-au dat mâna, formând un lanţ. În acelaşi timp, oamenii au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană".

Lanţul uman a fost constituit atât din opozanţi ai proiectului, dar şi din bicicliştii care au participat în cursul acestei zile la marşul pentru amenajarea pistelor de biciclişti pe carosabil în Bucureşti, precum şi din reprezentanţi şi susţinători ai asociaţilor de protecţie a câinilor fără stăpân.

"Este un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi simbolizează o luare de poziţie a societăţii civile faţă de aceşti conducători ai lor care de fapt nu mai sunt reprezentativi pentru societate. Am venit la porţile acestei instituţii (Palatul Parlamentului - n.r.) care ar trebui să ne fie subordonată şi care refuză să asculte de vocea străzii, de vocea populaţiei", a declarat Alexandru Alexe, activist civic şi de mediu, pentru Agerpres.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ