Laptele din care a fost făcută brânza cu E-Coli, verificat. Ministrul Agriculturii anunţă controale extinse

| 01 mar, 12:50

Verificarile continuă în cazul copiilor internaţi la Marie Curie pentru a afla dacă şi alte produse sunt infectate cu bacteria e-coli. Ministrul Agriculturii a declarat că veterinarii fac verificări acum la fermele care au vândut laptele din care s-a făcut brânza infectată.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat, în această dimineață, la Palatul Parlamentului, că vor fi extinse controalele în magazine, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş.

"Se fac verificări şi la sursa de lapte. Laptele în brânza proaspătă nu este pasteurizat. Trebuie vazut sursa laptelui şi unde s-a contaminat. S-au dus sa verifice la cele două ferme care livreaza lapte pentru firma respectivă, una în Dolj, una în Arges. Există un sistem de alerta rapida. Producătorul respectiv şi produsele respective sunt verificate. S-a verificat sursa de apa, nu sunt probleme. S-a verificat sanatatea muncitorilor şi nu sunt probleme. La Bacău, a fost recoltată o probă de la un pui crescut în curte, aflat în frigiderul unei familii care a fost afectată. Doar Ministerul Sănătății poate trage concluziile necesare. Noi doar punem la dispoziție informațiile", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. 

Scandalos este şi faptul că patronul fabricii din Argeş unde autorităţile au găsit bacteria E-coli în brânza proaspătă îşi făcea reclamă cu produsele ,,naturale 100% şi de calitate".

Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul "Marie Curie", a consumat brânză proaspătă de vaci în carea fost descoperită bacteria E.coli, a anunţat luni directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Bacteria Escherichia Coli, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ