Laszlo Tokes a dat judecată forul care i-a retras Steaua României

| 06 ian, 2014

Europarlamentarul Laszlo Tokes a dat în judecată Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei". Decizia europarlamentarului vine la aproximativ o lună după ce forul a decis să îi retraga aceasta decoratie.

Laszlo Tokes a solicitat in actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti sa fie anulata decizia Consiliului de Onoare al Ordinului National 'Steaua Romaniei'. Motivarea deciziei date de Consiliul de Onoare i-a fost comunicata avocatului europarlamentarului pe 30 decembrie 2013, iar acesta a comparat materialul cu "o brosura a perioadei staliniste", se arata in cotidianul Kronika, citat de Hotnews.  "Este un rechizitoriu de dinainte fabricat, pe diferite paneluri, de un nivel slab, asemanator cu cele formulate de tovarasi acum o jumatate de secol", a declarat avocatul Kincses referitor la aceasta motivare.

Potrivit publicatiei Kronika, membrii Consiliului de Onoare - acad. Ionel Haiduc, g-ral Constantin Degeratu, Costin Georgescu, Mircea Geoana, Gabriela Firea si Ecaterina Andronescu - au aratat in expunerea de motive ca ambitiile de autonomie ale lui Laszlo Tokes sunt revizioniste, pun sub semnul intrebari Tratatul de la Trianon si pot genera conflicte interetnice.

Avocatul lui Laszlo Tokes a sustinut ca "regulamentul ordinului prevede in mod clar ca retragerea distinctiei se poate face daca persoana in cauza a fost condamnata definitiv pentru o fapta penala sau daca faptele sale il fac nedemn pentru a purta distinctia. Din pacate, membrii Consiliului de Onoare nu au fost in stare sa distinga intre declaratiile lui Tokes si faptele nesavarsite", scrie cotidianul de limba maghiara.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a predat, pe 15 decembrie, Bisericii Reformate din Timişoara medalia "Steaua României" în grad de Cavaler şi ordinul prin care i-a fost conferită, spunând că, dacă vreo persoană doreşte să îi ia înapoi distincţia, să meargă la Timişoara.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ