Laura Codruţa Kovesi, audiată la Bruxelles pentru funcţia de procuror-şef european

| 26 feb, 11:29

Laura Codruţa Kovesi este audiată azi în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european. Audierea ei şi a celorlalţi doi candidaţi va avea loc începând cu ora 16.30. Audierea fiecărui candidat va dura 75 de minute.

Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a transmis membrilor forului detalii despre audierea candidaţilor la şefia Parchetului European. Astfel, fiecare candidat va fi audiat 75 de minute, iar două tremi din timpul alocat va fi pentru întrebări şi răspunsuri.

Mesajul transmis de Claude Moraes, pe e-mail, membrilor Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) conţine şi scrisoarea preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, în care anunţa că Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru funcţia de procuror şef european.

În scrisoarea lui Tajani, Kovesi figura pe primul loc în ordinea preferinţelor pentru şefia Parchetului European, urmată de Jean-Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania).

Antonio Tajani (PPE), le-a transmis, joi, o scrisoare președinților celor două comisii din PE, LIBE (libertăți civile și justiție) și CONT (control bugetar) în care vor fi audiați cei trei candidați selectați pe lista scurtă la șefia Parchetului European propunând o variantă de compromis în ce privește procedura audierii.

Tajani propune ca fiecare candidat să fie audiat timp de 75 de minute, 50 de minute fiind alocate întrebărilor venite de la comisia LIBE și 25 de minute întrebărilor de la comisia CONT. Timpii de intervenție alocați fiecărui grup politic vor fi distribuiți în interiorul acestor sloturi.

Laura Codruța Kovesi nu a beneficiat de votul Bulgariei în vederea desemnării în funcția de șefă a Parchetului European.

Bulgaria, vecina României de la sud de Dunăre, a votat împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi în funcția nou înființată de șefă a Parchetului European, scrie cotidianul bulgar Sega, citat de Euractiv.com.

La votul din Coreper, România a votat la rândul ei împotriva lui Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a ajuns pe lista scurtă pentru acest post, alături de alți doi candidați, francezul Jean-François Bohnert și germanul Andres Ritter.

La votul din Coreper, care îi reunește pe ambasadorii permanenți ai statelor membre, Bonhert a obținut 50 de voturi, iar Kovesi și Ritter câte 29.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ