Laura Codruţa Kovesi: DNA nu are competenţe în incheierea unor contracte frauduloase

| 10 mai, 12:19

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie a pornit numeroase anchete în domeniul sănătăţii în urma cercetării faptelor unor autorităţi locale care au în administrare unităţi sanitare.

"Au fost astfel de situaţii în multe dosare investigate privind preşedinţi de consilii judeţene şi nu numai. Am avut foarte mulţi funcţionari din Ministerul Sănătăţii, inclusiv un secretar de stat, consilier al ministrului Sănătăţii, director, (anchetaţi, n.r.) pentru luare de mită sau fapte de corupţie în legătură cu achiziţii publice în sistemul de sănătate. Am tras de multe ori acest semnal de alarmă, inclusiv la ultimul bilanţ când am spus că astfel de achiziţii se reflectă direct asupra cetăţeanului.

Au fost foarte mulţi care m-au criticat pentru discursul meu, nu este nicio problemă critica face parte din libera exprimare şi apreciez acest lucru, însă acest semnal de alarmă pe care l-am tras a plecat de la faptul că nu o sută de procurori vor rezolva aceste probleme în sutele de spitale din România.

Au fost foarte multe situaţii în care au fost investigaţi medici, şi-au pierdut funcţiile,  sau funcţionari  din minister, manageri de spitale, directori de spitale. Spre exemplu, doar anul trecut am avut peste zece directori şi manageri de spitale trimişi în judecată.


Dar, în ciuda faptului că aceştia au fost excluşi de acolo în urma anchetelor noastre, problemele au rămas. DNA nu are competenţe în incheierea unor contracte frauduloase", a declarat Laura Codruţa Kovesi la Europa FM.

Laura Codruţa Kovesi spune că a discutat cu noul Procuror General pe tema problemelor din sănătate şi că Direcţia Naţională Anticorupţie va fi sesizată de Parchetul General, în cazul în care în anchetă apar şi elemente de corupţie.

şefa DNA a declarat că primeşte în general date de la serviciile de informaţii şi că informările primate sunt prezentate pe site-ul instituţiei, dar că s-a apreciat că nu sunt de competenţa procurorilor anticorupţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ