Laura Georgescu (CNA): Solicit public instituţiilor abilitate să constate incompatibilitatea unor membri CNA

| 18 feb, 2014

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului, Registrul Comerţului, Agenţia Naţională de Integritate şi Consiliul Suprem al Magistraturii în legătură cu starea de incompatibilitate a unor membri ai CNA.

'Am mandatul angajaţilor CNA să solicit public instituţiilor abilitate să constate starea de incompatibilitate a unor membri ai CNA', a spus Georgescu, menţionând că se încearcă oprirea activităţii acestei instituţii prin presiuni politice şi chiar financiare.

Ea a mai spus că depinde în primul rând de presă modul în care va apăra democraţia, de a trece de la declaraţii politice la aflarea adevărului.

Preşedintele CNA a dat asigurări că instituţia pe care o conduce funcţionează.

Membrii CNA au rediscutat amenda de 70.000 de lei acordată postului B1 TV, după ce Narcisa Iorga, membru CNA, a susţinut că este necorespunzătoare faţă de gravitatea faptei. În susţinerea cererii au fost invocate principiile din Codul etic al membrului CNA, respectiv cel al nediscriminării, imparţialităţii şi al neutralităţii politice.

Discuţiile au degenerat, preţ e mai bine de o jumătate de oră, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan afirmând că în CNA există o 'zdrobitoare majoritate USL-istă care oferă protecţie politică unor radiodifuzori precum Antena Group'. De cealaltă parte, membri ai Consiliului precum Radu Călin Cristea, acuzat că semnează 'articole pro Ponta şi Antonescu', care contravin calităţii sale de membru CNA, Monica Gubernat ori Christian Mititelu au replicat cu exemple din procesul de votare din ultimul an, prin care contraziceau afirmaţiile celor trei. 

În timpul şedinţei CNA de luni, Valentin Jucan a afişat o pancartă reprezentând o bulină galbenă legată cu un lanţ şi ferecată cu mici lacăte, pe fondul căreia scrie cu majuscule 'Presa liberă' şi căreia îi este ataşată o tăbliţă cu inscripţia 'abuzuri'.

'Îl aveam pregătit pentru momentul în care îl voi considera un abuz. (...) Vorbesc despre decizia iniţială şi despre ce s-a discutat astăzi o oră şi 45 de minute. Cum se poziţionează unii membri ai acestui Consiliu. Eu aşteptam un moment pe care să-l consider un abuz legat de libertatea de opinie', a declarat Jucan presei.

După apariţia acestei pancarte, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a suspendat şedinţa şi a anunţat o conferinţă de presă, la reluarea întrunirii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ