Lavrov: Rusia vede în România un partener important în Sud-Estul Europei

| 09 iul, 2013

Rusia vede în România un partener important în Sud-Estul Europei, a declarat marţi, la Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la finalul convorbirilor purtate cu omologul său român Titus Corlăţean, relatează agenţia de presă Itar-Tass.

Am avut convorbiri constructive şi pline de conţinut', a afirmat ministrul rus. 'Ambele părţi şi-au confirmat disponibilitatea de a îmbunătăţi atmosfera relaţiilor ruso-române, pentru crearea unei agende pozitive, pentru depăşirea unor dificultăţi care s-au observat în relaţiile noastre în ultimii ani', a subliniat Lavrov.

Rusia este interesată ca relaţiile bilaterale să se dezvolte într-o manieră 'stabilă şi previzibilă', a subliniat şeful diplomaţiei ruse, indicând că ţara sa doreşte o dezvoltare a cooperării bilaterale pe baze reciproc avantajoase, 'iar întregul potenţial al relaţiilor bilaterale să se dezvolte în măsură deplină'.

Cu această ocazie, cei doi înalţi demnitari şi-au exprimat mulţumirea în legătură cu intensificarea dialogului politic ruso-român, inclusiv pe linia instituţiilor de politică externă, precum şi în cadrul ONU, OSCE, în Consiliul Europei şi în Consiliul NATO-Rusia.

După cum a menţionat Lavrov, un impuls suplimentar pentru aprofundarea interacţiunii dintre cele două state îl va da Planul de consultări la nivel de instituţii diplomatice pe 2013-2014, semnat marţi la Moscova. El a evocat, de asemenea, Acordul încheiat în domeniile culturii, educaţiei, mass-media, sportului, tineretului şi turismului între cele două ţări. 'Sunt sigur că toate aceste documente pot să facă să avanseze şi mai mult contactele dintre oameni şi interacţiunea la nivelul societăţii civile', a adăugat ministrul rus, citat de Itar-Tass.

Un subiect important al convorbirilor a vizat cooperarea în Balcani, a spus în continuare Serghei Lavrov. 'Noi am confirmat că avem abordări apropiate cu privire la situaţia din regiune. Atât Rusia, cât şi România sunt interesate într-o stabilizare pe termen lung în această regiune, în asigurarea unor relaţii de bună vecinătate şi a unei cooperări multilaterale între ţările balcanice, care trebuie să aibă la bază respectarea reciprocă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale', a mai spus ministrul rus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ