Serghei Lavrov: Rusia şi România au toate mijloacele pentru a creşte calitatea relaţiilor bilaterale

| 09 iul, 2013

Rusia şi România au toate mijloacele pentru a creşte calitatea relaţiilor bilaterale, a declarat marţi, la Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la finalul întrevederii cu omologul său român Titus Corlăţean, informează Itar-Tass.

"Am constatat existenţa unui interes comun pentru a depăşi perioada de oarecare stagnare care s-a înregistrat în relaţiile noastre în ultimii ani şi pentru a avansa în multe domenii în care avem potenţial, pentru realizarea unor proiecte reciproc avantajoase şi pentru dinamizarea dialogului politic", a spus Lavrov, constatând "deschiderea guvernului României tocmai spre un asemenea demers" şi dând asigurări că Rusia 'răspunde cu reciprocitate'.

"Tot ce v-am relatat astăzi (marţi - n.r.) despre reuşitele noastre, dar şi despre proiecte în cele mai diverse domenii - comunicarea dintre state şi oameni, dintre societăţile civile, oameni de ştiinţă şi cultură şi dintre studenţi - toate acestea confirmă seriozitatea acestor intenţii", a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov şi-a exprimat speranţa că mecanismele care există între Rusia şi România pentru promovarea cooperării în domeniul economic, umanitar, dar şi în ce priveşte mecanismele de dialog politic, între care şi cooperarea politică externă, "vor permite acumularea de potenţial pentru aducerea cooperării la un nivel calitativ nou".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ