Lăzăroiu și Andronic, căţeii cu ochii blânzi ai tandemului Băsescu - Udrea

| 16 aug, 2013

Te-ai aștepta ca un consilier prezidențial, plătit din bani publici, să se preocupe mai mult de probleme ce vizează buna funcționare a instituției prezidențiale, cu toate îndatoririle ce decurg din ocuparea unei asemenea funcții și nicidecum să posteze pe rețele sociale cu o regularitate întâlnită doar la tinerii dornici de atenție.

În contextul noilor evenimente de pe scena politică, președintele se vede nevoit să apeleze la ajutorul devotaților săi câini de pază, Sebastian Lăzăroiu și Dan Andronic. La o primă vedere, se observă că Traian Băsescu este deranjat de venirea din concediu a lui Victor Ponta, de faptul că nu mai poate manipula dup[ bunul plac temele de pe agenda publică și acționează în consecință.

Te-ai aștepta ca un consilier prezidențial, plătit din bani publici, să se preocupe mai mult de probleme ce vizează buna funcționare a instituției prezidențiale, cu toate îndatoririle ce decurg din ocuparea unei asemenea funcții și nicidecum să posteze pe rețele sociale cu o regularitate întâlnită doar la tinerii dornici de atenție. Prin astfel de comentarii tendențioase la adresa USL, Lazăroiu aduce un prejudiciu de imagine chiar instituției pe care o reprezintă și în egală măsură președintelui, care l-a mai și urecheat în câteva ocazii. Ar fi mai indicat ca Lăzăroiu să se abțină de la comentariile ce țin de activitatea partidelor, pentru că, nu-i așa instituția prezidențială trebuie să se plaseze deasupra luptelor politice, reprezentând, de altfel, interesul public

Pe partea cealaltă, Dan Andronic, conducătorul justițiar al unei publicații ce se vrea independentă, dar care slujește neobosit un partid nefast pentru Romania, întrece limita bunului simț transformându-se în agentul de voiaj al lui Victor Ponta. În acest caz, domnule Andronic, în loc sa va pierdeți timpul să copiați definiții de pe Wikipedia pentru a umple spațiul de editorial în lipsa unor subiecte reale de dezbatere, va recomandăm să citiți Codul de Etică jurnalistică și Conduita Profesională și eventual explicația sintagmei „presa este câinele de pază al democrației”. Avem senzația ca nu ați înțeles foarte bine ce presupune asta, poate din cauza unui defect profesional. Pană una alta, poate trebuie să ne mulțumim cu faptul ca nu a adus in discuție dădaca copiilor lui Ponta, devenită un subiect de interes, după ce și Udrea a considerat că dădaca ocupă un rol important pe agenda cetățenilor.

Declarațiile celor doi respectă trendul dezinformării, al informațiilor scoase din context și reinterpretate, stil deja bine orchestrat de-a lungul timpului. Afirmațiile manipulatoare, cu dedicație parcă pentru puținii băsiști care au mai rămas (și zic băsiști pentru nu mai știi în ce partid să-i mai încadrezi pe cei care încă îl susțin pe președinte), au drept scop dezinformarea populației.

În condițiile în care Băsescu a intrat în campanie electorală pentru Udrea, un USL slăbit, ori dezbinat este visul neîmplinit al tandemului Băsescu-Udrea, iar la acest nivel intervin Andronic și Lăzăroiu. În lipsa unor motive reale de atac, cei doi fac opoziție pornind de la interpretări eronate ale unor fapte, în încercarea de a duce discuția pe un teren fertil pentru ”cuplul” Băsescu-Udrea.

Argumentele invocate de cei doi apărători ai lui Băsescu, Lăzăroiu și Andronic, pot fi foarte ușor combătute, prin prisma faptului că au la bază informații trunchiate, care extrase din context și reinterpretate care conduc voit la o versiune alternativă și distorsionată a realității.

În acest sens, îi amintim domnului Andronic că premierul a solicitat trecerea pe ordinea de zi a privatizării CFR Marfă în prima ședință CSAT din septembrie, Băsescu fiind cel care, profitând de plecarea lui Ponta în concediu, a convocat ședință de urgență. La nivel economic, atât în ceea ce privește scrisoarea către FMI, cât și rata de absorbție a fondurilor europene, premierul a avut o abordare neechivocă, transparentă, contrar celor declarate de Andronic. Iar dacă tot suntem la acest capitol, aducem în discuție câteva fapte ce nu pot fi contestate de oamenii normali precum ieșirea României din procedura de deficit excesiv, creșterea economică de 2,4%, ori deblocarea Programelor Sectoriale Operaționale. Toate aceste date brute nu pot fi contestate decât de cei care vor să transforme un succes real, într-un eșec închipuit.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 aug, 2013
margareta
articol de rîs
Aducețivă aminte ,stimată domnișoară,cind a anunțat Ponta cine îi va ține locul la ședința CSAT ? Cănd a făcut anunțul știa ca se va ține în absența lui .altfel nu-l însărcina pe Gabi Oprea.E rău cînd aveți memoria scurtă și încercați să-l de zvinovățiți pe cel care-l apărați cu atîta îndîrjire.Păcat că sînteți tînără, viitorul pe care îl visați ,alături de USL,se va nărui .
19 aug, 2013
delia
articolul Alexandrei Radu
Duduie ,nu știu cine dezinformează,dar că matale faci parte din presa aservită puterii,lui Voiculescu,USL-lui,etc. se vede de la o poștă.
Ați manipulat electoratul în așa hal,încît ați obținut un scor mare dar și un premier care vă caracterizează. UN MINCINOS.
17 aug, 2013
micutu204
Mamzel ,domnişoară, duduie, prinţesă, pufilică ,..., textul lu matale la adresa ălora 2 o fi interesant poate pentru ne băsişti . NU's băsist şi fendcă e primadată cînd aud/văd existenţa dv. de textieră politică şi econoamică, am cercetat ce altceva aţi ma scris la tastatură.
Dacă aş fi găsit barem un articolaş critic la Tontul naţiei sau altul binevoitor la adresa lu preşedintele naţiei, aş fi putut crede că ai aprofundat " va recomandăm să citiți Codul de Etică jurnalistică și Conduita Profesională și eventual explicația sintagmei „presa este câinele de pază al democrației” pentru propria deontologie a telectualei din interior . Nu am găsit şi am concluzionat cam ce hram căraţi în schinare , şi cît de cocoşată deontologic sunteţi.
17 aug, 2013
ramona
Dle jigniti acest site si rtv cu codul etic ,conduita profesionala ,unde sa fi invatat la Vantu un exemplu Corina Dragotescu a plecat in USA si vine in Romania si presteaza pt.socialisti,mai vorbeste la telefon despre Basescu si familia lui ,am renuntat la acest site si RTV ,NU MERITA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ