Lăzăroiu: Nu mă înscriu în partidul Mişcarea Populară

| 25 mai, 2013

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că nu se va înscrie în viitorul partid Mişcarea Populară, ci va rămâne în Fundaţia Mişcarea Populară.

Astăzi, Fundaţia Mişcarea Populară a decis să demareze formalităţile legale pentru înfiinţarea unui partid.

"În urma unor afirmaţii eronate din presă, cum că Fundaţia Mişcarea Populară se transformă în partid politic, facem următoarele precizări: Fundaţia Mişcarea Populară nu se transformă în partid politic şi rămâne fundaţie de sine stătătoare. Fundaţia Mişcarea Populară demarează formalităţile legale pentru înfiinţarea unui partid, respectând voinţa majorităţii aderenţilor. Asemenea dezinformări au apărut şi săptămâna trecută referitoare la legătura Fundaţiei Mişcarea Populară şi un aşa numit Partid Popular. Membrii-fondatori resping astfel de dezinformări", se arată într-un comunicat al Fundaţiei.

Fundaţia Mişcarea Populară subliniază că va fi persoană juridică distinctă faţă de viitorul Partid Mişcarea Populară. "Fundaţia va avea în continuare rolul de a crea programe, strategii de dezvoltare şi de a promova oameni competenţi. Viitorul partid va fi braţul politic al Fundaţiei, care va pune în practică programele Fundaţiei", se mai arată în comunicat.

În urma unui sondaj care au avut loc în perioada 20 - 24 mai, s-a constatat că mai mult de jumătate dintre membrii Fundaţiei (58%) doresc să existe şi Fundaţie şi partid, 31% vor doar partid, în rimp ce 11% doresc doar Fundaţie .

Marian Preda: Va fi un control faţă de acceptul în partid al terţelor persoane

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat că celor care vor dori să devină membri ai viitorului partid Mişcarea Populară li se vor aplica aceleaşi criterii ca în cazul fundaţiei, punctând că nu vor fi excluşi cei care au fost membri ai altor formaţiuni politice, dacă ei corespund respectivelor criterii.

"Noi nu distribuim funcţii, noi cerem oamenilor să îşi consume din timpul şi din resursele proprii, fără să aştepte o răsplată", a spus Preda.

Referitor la posibilitatea ca din viitorul partid Mişcarea Populară să facă parte persoane care sunt sau au fost membri în alte partide, Preda a spus că nu exclude acest lucru.

"În principiu noi nu excludem pentru partid membrii altor partide politice, doar că sunt destul de puţini de acolo, din partide, cei care respectă criteriile despre care am vorbit. Unii nu au confirmat profesional înainte de a intra în politică, alţii pot să nu fie compatibili cu programul fundaţiei, alţii nu vor dori să facă voluntariat şi vor obligatoriu funcţii pentru a intra în partidul Mişcarea Populară", a spus Preda, punctând că este de dorit intrarea unor membri "de calitate".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ