Legea amnistierii, votată: Parlamentarii vor graţierea puşcăriaşilor care au pedepse de până la 7 ani

| 10 dec, 2013

Proiectul de lege privind aministierea, propus de deputaţii Nicolae Păun si Madalin Voicu, a fost amendat luni seară la secret de către deputaţii jurişti. în timp ce la şedinţa Comisei Juridice se discuta legea lobby-ului, o parte din membrii comisiei s-au întâlnit separat într-o altă sală şi au amendat legea amnistierii.

Potrivit  Hotnews.ro, proiectul a fost amendat astfel: amnistiere pentru infracţiunile care prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 6 ani (în initiaţivă era vorba de infracţiunile de până la 4 ani ) şi graţierea în intregime a pedepselor cu inchisoare de pana la 7 ani (initial erau sase ani). Proiectul a fost promovat de PSD, dar liberalii au votat impotriva.

Initiativa legislativa urmeaza sa intre marti in plenul Camerei Deputatilor care este si forul decizional in acest caz. Potrivit procedurii legislative, dupa ce este adoptata de Camera Deputatilor, legea merge la promulgare la presedintele Traian Basescu.

Printre marii beneficiari ai legii se numara fostul premier Adrian Nastase pentru care s-ar inlatura interdictia prin care nu are voie sa ocupe o functie publica doi ani. Alti condamnati care ar scapa de acuzatii: Emilian Cutean (5 ani), fost secretar de stat si apropiat al PSD, George Becali (3 ani).

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor din Camera Deputatilor a avizat, in unanimitate, proiectul de lege care prevede amnistia si gratierea detinutilor cu pedepse mai mici de patru ani. Proiectul, intocmit de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, a fost respins initial in Senat. Pe 4 iunie, comisia din Camera Deputatilor i-a dat, insa, aviz pozitiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ